Walid Soppe vervangt Bo Bendsneyder in Valencia

11-11-2015

Aanstaand weekend staat op het circuit van Valencia (Spanje) de laatste race voor de Junior WK Moto3 op het programma. Walid Soppe vervangt dit weekend echter Bo Bendsneyder in het Dutch racing team.

walid soppe-bo bendsneyder

Foto: GEPA pictures/Gold and Goose.

Normaal gesproken kwam Bo Bendsneyder hierin uit voor het Dutch Racing Team. Echter gaat Bo in 2016 rijden voor het fabrieksteam van KTM en zal volgende week al gaan testen op zijn nieuwe motorfiets. Daarom is in goed overleg besloten dat Bo deze laatste race niet meer voor het Dutch Racing team zou uitkomen

Hierdoor kwam de plek vrij bij het Dutch Racing Team voor de laatste wedstrijd van het junior WK Moto3. Walid Soppe maakt al deel uit van de KNMV Junior academy en was voor KNMV bonds coach Barry Veneman de eerste keuze voor de vrij gekomen plek. Het is de eerste keer dat de jonge coureur uit Coevorden uitkomt in het Junior-WK Moto3 kampioenschap. Het evenement wordt door het Dutch Racing Team en Soppe gezien als een vrijblijvende test waarin het team en de rijder aan elkaar kunnen wennen en van elkaar kunnen leren.

Wij willen dan ook onze grote dank uitspreken aan de KNMV en het Dutch Racing team voor het mogelijk maken van deze kans voor Walid!

Tijdens de laatste ronde in Valencia staan er twee wedstrijden op het programma, deze worden live uitgezonden op het Youtube kanaal van het FIM CEV Repsol kampioenschap via onderstaande link:

CEV race valencia 2015

Race 1 is zondag om 11:00 uur en race 2 staat om 14:00 uur op het programma.