Walid Soppe krijgt 3e jaar Red Bull Rookies Cup

29-09-2016

Goed nieuws voor Walid Soppe uit Coevorden. De 16-jarige coureur kreeg tijdens het laatste Rookies Cup raceweekend van het seizoen in Aragon te horen dat hij ook volgend jaar deel uit maakt van de prestigieuze Red Bull MotoGP Rookies Cup. Na een wisselvallig seizoen met momenten waarbij het niet altijd mee zat zag men toch de nodige progressie en kwaliteiten waardoor Soppe zich in 2017 wederom mag laten zien in deze klasse. 

De laatste wedstrijd in Aragon kenmerkte zich weer door domme pech die hem al vaker parten heeft gespeeld dit seizoen.
Na een lastige kwalificatie waarin Walid zich als 14e kwalificeerde voor de 2 races ging het tijdens de 1e race op zaterdag mis voor Walid. Walid was op dat moment opgeklommen van de 15e plaats tot de 8e plaats toen hij eraf werd gereden door de Italiaan Zannoni. De Italiaan kwam na de race direct naar Walid toe om z'n excuses aan te bieden. Dit kan gebeuren in het racen al blijft het natuurlijk altijd zuur.
Op zondag tijdens de race kwam de pechduivel alweer op bezoek: al direct na de start van de race verloor de motor vermogen wat tijdens de wedstrijd steeds ergens werd. Zodra Walid het gas opendraaide kwamen zijn concurrenten hem aan alle kanten voorbij, toen halverwege de race ook een waarschuwingslampje ging branden besloot Walid de pits in te rijden om meer schade te voorkomen. 
Waarschijnlijk is er tijdens de crash op zaterdag toch iets in het motorblok gekomen wat inwendig schade heeft veroorzaakt in het blok.

Walid had zich natuurlijk een ander einde van het seizoen voorgesteld, maar het nieuws dat hij ook volgend jaar weer deel uitmaakt van de Red Bull Rookies Cup maakte gelukkig alles weer goed.

 

In 2017 gaat Soppe in de Red Bull MotoGP Rookies Cup  zijn derde jaar in. In het eerste seizoen pakte de Drent een zestiende positie in het eindklassement met tweemaal een zevende plaats als beste resultaat. Afgelopen seizoen begon Soppe sterk met een vierde en zesde positie in Jerez. Onder anderen door crashes, waaronder tweemaal vanaf een leidende positie in zijn thuisrace in Assen, en mechanische problemen zakte Soppe in het eindklassement naar een achttiende positie. 

Nu gaat het vizier weer op het Spaans Open, het weekend van 1 en 2 oktober zal Walid een wedstrijd rijden in Jerez op de Dutch Racing Honda