Verslag Walid Soppe IDM race Nürburgring

18-06-2015

Verslag Walid Soppe IDM race Nürburgring

Walid Soppe heeft zijn eerste overwinning te pakken in de Moto3 klasse. De Coevorder coureur, ook succesvol deelnemer in de Red Bull MotoGP Rookies Cup won op de Nürburgring de Moto3 standaard klasse. Teamgenoot Ernst Dubbink werd tweede in de Moto3GP klasse.

beitrag_m3s_soppe_800-765x510.jpg

In het Superbike IDM Moto3 kampioenschap wordt gereden in twee klassen. Om de kosten te beperken kwam de Superbike IDM organisatie met de optie om binnen de Moto3 klasse een opsplitsing te maken tussen standaard Moto3 motoren en de meer getunede en daardoor veel duurdere Moto3GP motoren.

In die laatste klasse werd Ernst Dubbink tweede. Jonas Geitner was de andere deelnemer en die werd dus eerste. Ernst vocht een verbeten strijd uit met de Duitser op zijn snelle KTM maar moest in de slotfase het hoofd buigen voor Geitner. Die strijd om de overall winst in de wedstrijd maakte het, ondanks de aanwezigheid van slechts twee deelnemers, in ieder geval leuk om naar te kijken.

In de Moto3 standaard ging de overwinning naar een prima rijdende Walid Soppe. Soppe hield Tim Georgi en Mathias Meggle op ruime afstand en reed naar een keurige derde plaats overall en dus de eerste in de standaard klasse. Na een lastige dag op de zaterdag, de trainingen vielen grotendeels in het water, wist Walid zich toch te kwalificeren als derde voor de race op zondag. Walid ging goed van start, achter hem kwamen twee rijders bij het insturen van de eerste bocht, een scherpe hairpin, met elkaar in aanraking waarvan één van de rijders onderuit schoof. Walid had hier gelukkig geen last van en kwam in een mooi gevecht met Mathias Meggle en Tim Georgi. Halverwege de race wist Walid een behoorlijk gaatje te slaan op zijn concurrenten maar een opmerkelijk moment maakte de strijd weer spannend. de 15-jarige coureur drukte per ongeluk op een verkeerd knopje waardoor de motor uitviel, hij kon de motor op tijd weer starten zonder daarbij al te veel tijd verliezen. Na enkele mooie inhaalacties, waaronder het buitenom inhalen van twee mede-coureurs brachten Walid naar zijn eerste overwinning in de Duitse standaard Moto3 klasse.

Walid vertelt:

” Het ging goed. Ik reed vanaf het begin weg bij de rest maar ik maakte daarna een domme fout en drukte op een verkeerd knopje en viel de motor uit. Toen kwamen ze dichterbij en kwam ik in een mooie strijd. De banden waren naarmate de race vorderde ook niet heel best meer maar ik kon de rondetijden gelukkig wel vast houden waardoor ik toch weer weg wist te lopen. Al met al een mooie overwinning”