Verslag voorjaarstraining Alcarras 5 & 6 maart

07-03-2016

Op zaterdag 5 en zondag 6 maart organiseerde de KNMV een training voor de Nederlandse NEC Moto3rijders op Circuit Alcarrás in Spanje. Deze training is de eerste van 2016 voor Ernst Dubbink Eveno Racing. Coureurs Ernst Dubbink en Sander Kroeze konden tijdens deze twee dagen hun motoren testen en afstellen, en zelf weer het ritme oppakken.

sander_alcarras.jpg

Afgelopen winter hebben de coureurs hard getraind om lichamelijk in topconditie te blijven en dit was in de training goed te zien. Op de zaterdag werden er zes sessies verreden van 20 minuten per uur. In de ochtend was het vooral weer inkomen en in de eerste sessies werden ook de motoren nog iets bijgesteld waar het nodig was. Het was al snel duidelijk voor beide coureurs dat de motoren goed zijn. Het vermogen komt goed en controleerbaar vrij en het chassis en de banden voelen goed aan waardoor Ernst en Sander al snel vertrouwen hadden in de motoren. ’s Middags vertaalde dit zich gelijk in betere rondetijden. De zon scheen volop, en het asfalt was al snel op temperatuur. Er stond wel een krachtige wind en samen met een luchttemperatuur van 15 °C was het lastig om de voorband op temperatuur te houden. Echter bracht dit echter geen problemen met zich mee. Doordat de KNMV heeft gekozen voor sessies van 20 minuten, met daartussen 40 minuten pauze werd er uiteindelijk meer gereden dan vorig jaar en was het voor Sander en Ernst mogelijk om in de laatste sessies nog gefocust progressie te boeken. Daarnaast was ook KNMV Bondscoach Barry Veneman aanwezig om de rijders tips te geven en te trainen.
 
Zondagmorgen werd om 10 uur gestart. De zon scheen nog iets feller dan op de zaterdag waardoor het asfalt snel op temperatuur kwam. In de ochtend werden wederom sessies van 20 minuten gereden, maar kort voor de middagpauze werd dit omgezet naar sessies van 40 minuten per uur. Hierdoor konden Ernst en Sander langer rijden en een nog beter gevoel met de motor creëren en meer trainen op het ritme, wat terug is te zien in de constante rondetijden. Tijdens deze sessies reden Ernst en Sander regelmatig samen en gingen de tijden nog verder naar beneden, er werd zelfs nog weer een seconde van de rondetijden van zaterdag afgereden. Ernst schoof ’s middags nog onschuldig onderuit in een lange doordraaier op het Catalaanse Alcarrás circuit en kon na een korte reparatie weer verder rijden. Even later ging ook Sander in dezelfde verraderlijke bocht onschuldig onderuit. Ook hij kon zijn sessie hervatten na een korte reparatie. De rijders en het team kunnen terugkijken op een geslaagde eerste test van het 2016 seizoen waarin Ernst en Sander met veel succes progressie hebben geboekt. Wij als team willen de KNMV hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van deze succesvolle test.
 
Op vrijdagavond 18 maart houdt Ernst Dubbink Eveno Racing haar teampresentatie in café ’n Tip in Daarle vanaf 20.30 uur, waarbij iedereen welkom is.