Verslag Sachsenring RBR + NEC Walid Soppe

03-07-2017

Race 1 Red Bull MotoGP Rookies Cup

Walid Soppe is de eerste race van de Red Bull MotoGP Rookies Cup in Sachsenring op een twaalfde positie geëindigd. Het was een erg lastige wedstrijd waarbij er tot tweemaal toe vlak voor de start een enorme stortbui overtrok. De eerste keer werd de start uitgesteld, de tweede maal ging men gewoon van start. Soppe viel terug in de beginfase tot zelfs een zeventiende positie. Vanuit daar klom hij langzamerhand weer omhoog wat resulteerde in een uiteindelijke twaalfde plek.

Tijdens de kwalificatie een dag eerder wist de Coevorder coureur een zevende plaats in de wacht te slepen. Soppe maakte een redelijke start en na het aanremmen van de eerste bocht lag hij nog steeds zevende. De 17-jarige maakte echter een schakelfout en moest daardoor enkele plaatsen toegeven. Vanuit een zeventiende plaats klom hij weer terug richting de punten en na elf ronden lag hij bij het passeren van de finishlijn twaalfde. 

Soppe:

''Het was erg lastig om uit te vinden wat de limiet was. Er was erg veel grip maar omdat het regent pas je automatisch je rijstijl aan. Achteraf gezien had het allemaal een stuk harder gekund. Je zag ook bij de MotoGP dat sommige coureurs slechts een paar seconden langzamer waren in de regen als op het droge. Ik kon nog naar een twaalfde plaats komen op het eind maar als het morgen weer regent dan weet ik nu dat er meer inzit.'' 

Race 2 Red Bull MotoGP Rookies Cup

De weersomstandigheden waren een stuk beter ten opzichte van een dag eerder. Op een droge baan vocht Walid Soppe in een grote groep voor de zesde positie. In deze groep van ruim tien man zat de Drent constant bij de eerste drie. In de slotfase van de laatste ronde leek hij op weg om de zesde plaats vast te houden, maar bij de slipstream onderaan de waterval wisten Matthias Meggle en Adrien Carrasco nog voorbij te komen en finishte hij als achtste.

Race ADAC Northern European Cup

Kort na de Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijd kwam Walid Soppe opnieuw in actie op de Sachsenring. Met slechts één kwalificatieronde vrijdag wist hij een zesde plaats op de grid te bemachtigen. Hiermee zit je aan de binnenkant bij het aanremmen van de eerste bocht en de Team Freudenberg coureur maakte daar optimaal gebruik van. Bij het ingaan van bocht 1 remde Soppe erg laat en nam hij direct de leiding. Achter hem stoomde Tim Georgi op. Hij kwam vanuit het achterveld omdat hij een wildcard had in het WK Moto3 en dus geen kwalificatie had verreden in de NEC. Met nog enkele ronden te gaan wist hij ook Soppe voorbij te gaan. Verdere dreiging kwam er niet aan zijn adres en dus sloot hij het weekend af met een vijfde podiumplaats op rij in deze klasse. Tevens neemt hij de tweede plaats in van het klassement. 

Soppe:

”Mijn banden waren al erg snel op in de wedstrijd van de Rookies Cup. Ik kwam in een grote groep te zitten en daarin werd hard gevochten. Dit ging ten koste van de banden en dus de rondetijden. Gelukkig kon ik nog relatief voorin finishen. Mijn rondetijd in de NEC was bijna een seconde sneller als in de Rookies Cup. Ik pakte in de eerste bocht direct iedereen en kwam in een goed ritme. Uiteindelijk weet Tim (Georgi) mij nog in te halen maar ik ben tevreden over hoe de race is verlopen. Ik hoop hoog in het kampioenschap te kunnen eindigen.”