Verslag RBRC Sachsenring race 2 (zondag)

16-07-2015

Walid is zondag al vroeg in de wedstrijd uitgevallen. De 15-jarige coureur kwam aan het eind van de tweede ronde buiten de baan en hield de motor niet meer onder controle. Het uitvallen in race 2 betekend dat Walid zonder punten de Sachsenring heeft verlaten. Op de zaterdag reed hij weliswaar een knappe race maar was deze bij voorbaat al verloren nadat de motor afsloeg voor de opwarm ronde en hij vanuit de pitstraat moest starten.

Foto's: Nicky Seidenglanz

Seidenglanz

De Grand Prix van Duitsland is voor Walid geen succes geworden. Naast de crashes op de donderdag en het afslaan van de motor in de eerste race ging het zondag wederom mis. In de tweede wedstrijd ging Walid al in de tweede ronde onderuit. Bij de op één na laatste bocht, onderaan ‘de waterval’ ging de Coevordenaar te wijd en kwam hij buiten de baan. Hierdoor was een val niet te vermijden en verliet Walid zonder punten het Oost-Duitse circuit. De start ging al erg moeizaam en Walid moest de nodige risico’s nemen om verder naar voren te komen. Dit lukte behoorlijk en mede door een aantal crashes schoof hij naar voren, tot dat het dus ook bij Walid misging.

Seidenglanz

Ernst Dubbink reed tijdens de MotoGP ook op de Sachsenring. De Northern Europe Cup was onderdeel van het bijprogramma en de coureur uit Daarle finishte hierin als tweede. Walid en zijn teamgenoot reizen direct na de Sachsenring door naar het circuit van Oscherleben om daar te gaan testen met de Moto3. De volgende race op de kalender is die op de Schleizer Dreieck voor het Duits kampioenschap. De eerstvolgende wedstrijd van de Red Bull MotoGP Rookies Cup is half augustus op het circuit van Brno.

Seidenglanz zondag