verslag RBR Sachsenring race 1 (zaterdag)

16-07-2015

Walid is tijdens de eerste race van de Red Bull MotoGP Rookies Cup op de Sachsenring als zeventiende geëindigd. Walid mocht na een moeizaam verlopen kwalificatie starten vanaf de negentiende positie. Vlak voor de warm-up ronde sloeg de motor echter af en moest hij starten vanuit de pitstraat. Hierdoor was het zicht op een goed resultaat helaas al vroeg verloren.

Foto's: Henk Keulemans

Foto Henk Keulemans

De twee highsiders tijdens de tweede vrije training en de kwalificatie op de vrijdag waren niet zonder gevolgen. Walid had erg veel last van zijn linker onderarm en schouder en na overleg met de doctoren werd besloten om van start te gaan met pijnstillers. Ondanks deze fysieke ongemakken was het doel om in de punten te rijden. Deze doelstelling moest al vroeg bijgesteld worden toen de motor bij het wegrijden voor de warm-up ronde afsloeg. Walid wist de machine niet meer aan de praat te krijgen en de organisatie besloot om hem vanuit de pitstraat te laten starten.

Nadat het licht op groen sprong stoven de jonge honden richting de eerste bocht. Nadat alle rijders de eerste bocht ingingen mocht Walid pas uit de pits vertrekken waardoor hij de eerste ronde doorkwam als laatste en acht seconden achter de rijder voor hem. Langzamerhand kwam Walid in zijn ritme en wist hij snelle maar vooral constante rondetijden (snelste: 1.31.0) neer te zetten. Met ruim een seconde per ronde sneller dan de coureurs voor hem wist de 15-jarige coureur de Oekraïner Kalinin, Amerikaan Hernandez en de Argentijn Aguilar in te halen. 
Met nog twee ronden te gaan reed Walid zeer sterk richting Patrik Pulkkinen en de Brit Rory Skinner. Binnen no-time wist hij beide jongens te passeren en zo naar een zestiende plaats te rijden. Na achttien ronden vol te hebben gehouden waren de krachten in zijn onderarm nagenoeg nihil en zonder al te veel risico te nemen in de laatste ronde en de wedstrijd uit te rijden kwam Pulkinnen nog onderdoor en nam Walid genoegen met plaats zeventien.

Foto: Henk Keulemans