Verslag RBR Brno Sander Kroeze

23-08-2016

Afgelopen weekend werden wederom twee wedstrijden verreden in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Ditmaal in Tsjechië op het circuit van Brno.

sander_brno.jpg
In de kwalificatie reed Sander naar de 22e plaats. Het is niet waar Sander op hoopte, maar meer zat er helaas niet in. In de eerste wedstrijd had Sander een goede start streed in een groepje om de 17e positie. Hij kon de vaart er in houden en probeerde aansluiting te maken met de groep voor hem, zodat hij in de punten kon finishen. Helaas ging voor hem iemand onderuit waardoor Sander zijn motor rechtop moest zetten om zelf niet te crashen. Door deze actie miste hij echter wel de aansluiting met de groep voor hem.
Hij wist echter wel, ondanks enkele pogingen van de rijders achter hem, om de leiding deze groep vast te houden en zo stabiel op de zeventiende plaats te finishen.   
 
Zondags begon Sander sterk op een natte, maar opdrogende baan. Iedereen reed op regenbanden en door de wedstrijd heen droogde de baan op. Sander had een goed gevoel met de motor en kon zo sterk rijden in de wedstrijd. Doordat de baan steeds verder opdroogde sleten de banden van Sander hard en vroeg hij het maximale van het Dunlop rubber. Hierdoor kon hij de aansluiting met de rijder voor hem niet maken, terwijl achter hem een rijder meerdere malen zat te steken om zijn positie over te nemen. Sander schonk hier verder geen aandacht aan en hield zijn focus naar voren gericht. Hierdoor kon hij vanzelf ook de dreiging van achter afwenden en zo veilig op de 21e plaats finishen.
 
Sander Kroeze: “Ondanks dat ik geen punten heb kunnen pakken heb ik in de gevechten op de baan en in beide wedstrijden wel nieuwe ervaring kunnen opdoen. Ik kan merken dat ik meer ervaren ben dan aan het begin van dit seizoen en ik laat me dan ook niet meer gek maken als er mensen achter me zitten te drukken. Mijn focus blijft op die momenten naar voren gericht, dat is immers waar ik naar toe rijdt. Ik heb veel zin in de race op Misano, mede omdat het natuurlijk het thuiscircuit is van Rossi. Ook heb ik er regelmatig getraind, dus ben ik redelijk thuis op dat circuit.”
 
Aanstaande weekend rijdt Sander de volgende wedstrijd in de ADAC NEC Moto3 Standard Klasse op het circuit van Oschersleben, op 10 september is de volgende wedstrijd in de Red Bull MotoGP Rookies Cup is op Misano, dan wordt alleen op zaterdag een wedstrijd gereden.