IDM Assen

17-08-2015

In het weekend van 7 t/m 9 augustus waren Ernst En Walid te vinden op het TT Circuit van Assen, voor onze thuiswedstrijd in het IDM. Er werd mooi weer voorspeld en we verwachtten zoals vaker in Assen veel sponsors en supporters, alle aspecten voor een mooi raceweekend.

Vrijdag stonden zowel twee vrije trainingen als de eerste kwalificatie op het programma. Het weer was perfect, weinig wind en een aangename temperatuur. Ernst en Walid begonnen beide sterk en voor de tweede vrije training werden wat kleine aanpassingen gedaan. Na afloop van de vrije trainingen was Ernst de snelste en Walid tweede in zijn klasse. Na afloop van de vrije trainingen maakten de coureurs zich klaar voor de eerste kwalificatie. Deze werd rond de klok van 17.00 uur verreden. Ook nu wist Ernst de toon te zetten door vanaf het begin van de kwalificatie de pole in handen te hebben en deze ook niet meer af te geven. In de slotfase werd het nog even spannend, toen de Duitser Jonas Geitner tot op één tiende van een seconde naderde. Ook Walid deed het goed, hij reed snelle, maar ook zeer constante rondetijden en kwam uiteindelijk op een 2e startpositie in de standaard moto3.

Zaterdag werd alleen de tweede kwalificatie verreden. Walid wist zijn eigen rondetijd weer flink aan te scherpen. Wel moest hij de eerste startplaats in de standaard moto3 klasse afstaan aan de sterk rijdende Tim Georgi. In de open moto3 wist Ernst zijn rondetijd ook te verbeteren en hij ging wederom lang aan de leiding. Toch wist Jonas Geitner in de laatste vijf minuten zijn tijd te verbeteren. Als reactie hierop wist Ernst zijn tijd nog aan te scherpen,  maar dit was niet genoeg voor de poleposition. Uiteindelijk kwamen Ernst en Walid beide uit op een 2e startplaats in hun eigen klasse. In het  totale klassement stond dit voor een tweede en een vijfde startpositie.

Zondag, raceday! De dag dat de punten echt verdeeld worden. Het beloofde een mooie dag te worden met mooi weer en veel supporters en sponsoren op het circuit. Ook was er een speciale gast aanwezig, Tonnie Schuttevaar. Voor de meeste mensen wel bekend, namelijk de altijd trouwe monteur van Ernst. Tonnie heeft begin dit jaar te horen gekregen dat hij ongeneeslijk ziek is en afgelopen zondag kwam hij per wens ambulance naar het TT circuit om de race van Ernst en Walid bij te wonen. Beide heren kenden een goede start. Ernst dook als tweede de eerste bocht in, vlak achter zijn grootste concurrent Jonas Geiter. Ze werden op korte afstand gevolgd door Walid en Tim Georgi. Ernst probeerde het in de beginfase, maar werd direct teruggewezen waarna Geitner de eerste vijf ronden verdedigend bleef rijden. Hierdoor werd het wel extra spannend, want de hard vechtende Walid en Tim Georgi wisten het gat richting Ernst en Jonas bijna te dichten. Toen het gas er bij Jonas op ging en hij weg probeerde te rijden, wist Ernst nog steeds strak in zijn wiel te volgen.  Zes ronden voor de finish nam Ernst de kop over. Het was nog even stuivertje wisselen, maar Ernst trok aan het langste eind en nam de leiding over en hij gaf deze ondanks de inhaalpogingen van Jonas niet meer uit handen! Vlak achter het tweetal wist ook Walid de eerste positie in de standaard klasse naar zich toe te trekken door Tim Georgi in de slotfase van de race te snel af te zijn. Het team pakte een dubbele overwinning!! Beter kon het team zich niet voorstellen en dan ook nog op het moment dat Tonnie per wens ambulance kwam kijken. Gewoon geweldig.. of als het zo moest zijn!

IDM_Assen_dubbele_overwinning.jpg

We maken ons nu klaar voor de IDM van Oschersleben. Deze wordt verreden op 23 augustus.
Verder komt de jaarlijkse supportersdag ook steeds dichterbij, 20 september. Dit jaar net als vorig jaar tijdens de BSB van Assen. Bij voldoende animo willen we weer een busreis hiervoor organiseren, hier volgt binnenkort bericht van.