Verslag ADAC NEC Cup Donington Jeffrey Buis

01-06-2017
Goed gevoel op Donington
 
In het laatste weekend van mei werden de World Superbike races op Donington in Engeland verreden. Het ADAC NEC kampioenschap reed in het bijprogramma 1 training en kwalificatie op vrijdag. Op zaterdag werd de eerste wedstrijd verreden en de tweede op zondag. Ernst was er niet bij wegens arbeidsverplichtingen, Jeffrey kwam uit in de Moto3 Standaard klasse.
 
In de vrije training kon Jeffrey aan het circuit wennen, dat voor hem nieuw was. Ook zonder de hulp van Ernst gaf hij goede feedback aan het team en kon hij de ideale lijn en zijn rem- en acceleratiepunten goed bepalen. In de kwalificatie deed hij dit nog eens over, maar doordat de voorkant van de motor nog niet helemaal goed aanvoelde kon Jeffrey niet écht aanzetten. Hij kwalificeerde als twaalfde in zijn klasse.
 
Na de start van de eerste wedstrijd kwam Jeffrey in het gedrang en werd rechtdoor geduwd door een tegenstander. Hierdoor ging Jeffrey met hoge snelheid onderuit. Jeffrey kwam er goed van af, maar kon zijn race niet vervolgen doordat zijn motor veel schade had opgelopen
 
Het was nog even flink aanpoten voor de monteurs om de motor op zondag weer startklaar te krijgen na de crash op de zaterdag. Bij de start van de tweede race kende Jeffrey een beter begin van de wedstrijd. Hij kwam goed weg, en de motor voelde goed aan. Hierdoor kon hij de rondetijden van de training en kwalificatie nog flink verbeteren en hij bouwde de wedstrijd goed op. Jeffrey wist enkele plekken te winnen en finishte als elfde in de standaard klasse.
 
Jeffrey Buis: “Donington is een heel mooi circuit en best lastig, maar dat maakt het uitdagend. 
Vooral het laatste stuk is lastiger. Gelukkig kon ik in de tweede race laten zien wat ik kan en voelde de motor goed aan. Hierdoor heb ik een goede wedstrijd kunnen rijden en dit geeft me vertrouwen voor de Sachsenring. Je kunt ook merken dat het publiek heel anders is dan in Nederland en Duitsland. Ook na de World Superbike wedstrijden blijven er veel mensen om naar onze races te kijken. Dat geeft wel een gaaf gevoel mee en extra motivatie om te presteren.”
 
Van 30 juni t/m 2 juli rijden Ernst en Jeffrey in het bijprogramma van de MotoGP op de Sachsenring in Duitsland.