Succesvol WSBK weekend Assen

18-04-2016

Tijdens de wedstrijd op zondagmiddag in het World Superbike weekend op het TT circuit van Assen wist Ernst Dubbink te domineren in de de ADAC NEC Moto3 wedstrijd. Sander Kroeze finishte vijfde in zijn klasse.

ernst_winst_assen_wsbk.jpg

De vrije training was volledig verregend en deze werd dan ook gebruikt om in te rijden. De coureurs hebben geen tijden gezet en zijn niet gaan testen met instellingen. Doordat de motoren weinig zijn veranderd en Assen een bekend circuit is voor zowel Ernst als Sander bracht dit niet veel problemen met zich mee.
 
Tijdens de kwalificatie reed Ernst gelijk een snelle ronde in zijn enige flying lap. Met een 1:54.360 pakte Ernst de eerste startrij. Sander reed in de eerste rondes een negende tijd tot het begon te regenen.  Aan het einde van de Sessie ging Sander wederom naar buiten en noteerde een 1:54.831. Deze tijd bleek goed voor de vierde positie op de startgrid.

sander_wsbk_assen.jpg
 
De wedstrijd werd ingekort naar 10 ronden en bij de start wist Ernst gelijk de holeshot te pakken en gaf de koppositie ook niet meer uit handen. Per ronde pakte hij bijna 2 seconden op de tweede man waardoor hij met een voorsprong van 18.194 seconden de wedstrijd volledig naar zijn hand zette.
 
Ernst Dubbink: “De start kon nog iets beter vind ik, maar bij de eerste bocht wist ik de motor gelijk naast de koploper te zetten en remde hem er uit. Daarna wist ik de wedstrijd te controleren en kon ik gelijk wegrijden. Deze overwinning voelt heel goed na de race op Silverstone. Ik wil mijn sponsors, de supportersclub en het team bedanken voor deze ruime overwinning”
 
Sander startte vanaf de vierde plaats en kende ook een goede start. Hij wist zelfs de derde plaats in de wedstrijd nog even te pakken maar zakte later af en kon het tempo van zijn concurrenten niet volgen. Sander herpakte zich wel toen hij op de vijfde plaats in de Moto3 Standard klasse reed en wist zich sterk te houden. Hij kon daardoor goed volgen, maar kon helaas geen posities meer terug winnen. Sander kwam als 7e over de finishlijn wat goed is voor de vijfde plaats in de ADAC NEC Moto3 Standard klasse.
 
Sander Kroeze
: “Ik had een goede start en reed ook een heel goed tempo. Ik wist zelfs de derde plek te pakken in de wedstrijd en was daarmee de snelste in de Moto3 Standard klasse. Mijn nieuwe pak begon te knellen waardoor ik minder gevoel kreeg in mijn armen. Ik kon me niet zo klein maken als normaal waardoor ik op de Veenslang en op start/finish wat tijd verloor. Gelukkig kon ik wel strak blijven rijden en ben ik als beste Nederlander gefinisht in de Moto3 Standard klasse.”

ernst_winst_assen_wsbk_2.jpg