Speedweek Oschersleben overschaduwd

25-08-2015

Walid is in het Duitse Oschersleben als derde geëindigd in de standaard Moto3 klasse. In zijn laatste IDM wedstrijd dit seizoen liet Walid een goede race zien en noteerde een beste rondetijd dat slechts twee tienden langzamer was dan de snelste Open Moto3 coureur. Ernst finishte op een 2e plek in de Open Moto3 klasse achter Thomas van Leeuwen.
Echter keerde het team zondag met gemende gevoelens huiswaarts. De eveneens 15-jarige Jonas Hahle, die deelnam aan de KTM RC Cup, overleed ten gevolge van een crash op de starting grid een dag eerder.

De German Speedweek Oschersleben staat de gehele week in het teken van motorsport. Een overvol programma is over de week verdeeld en dit zorgde ervoor dat de eerste trainingen al op woensdag gepland stonden. In verband met werk werd besloten door het team om op donderdag te vertrekken en zo moest Walid dus direct beginnen met de eerste kwalificatie. Deze tijdtraining werd rustig opgebouwd, was niet spectaculair snel maar het team was tevreden. In de tweede kwalificatie, verreden op vrijdag, werden er wat kleine aanpassingen gedaan aan de tandwielverhouding. Dit leverde echter niet het gewenste resultaat en Walid kwam niet verder dan een derde tijd in de standaard klasse. Ernst reed zich naar een 2e startpositie achter Thomas van Leeuwen

henk Mannes Oschersleben

Foto: Henk Mannes

Doordat op zaterdag een acht uur durende Endurance wedstrijd voor het wereldkampioenschap op het programma stond was er voor de Moto3 coureurs een dagje vrij. De Moto3 race die aanvankelijk op zondag om 14.00 verreden zou worden was vervroegd naar 11.50 door het wegvallen van de KTM RC Cup. De organisatie besloot om deze tweede race niet te laten starten door de op zaterdag dodelijk verongelukte Jonas Hahle.
Voor de race werd de gearing van de motor van Walid weer teruggezet naar hoe het was in de eerste kwalificatie. Na vanaf een vijfde plaats (overall) te zijn gestart werd een felle strijd geleverd met de Duitsers Meckle en Freitag voor een tweede plaats. De drie vormden geen bedreiging voor Tim Georgi die een kleine voorsprong kon behouden tot aan de finish en zich daarmee tot kampioen kroonde in de standaard klasse. Uiteindelijk wist Walid met een persoonlijk baanrecord van 1.33.9 een derde plaats te behalen. Ten opzichte van de kwalificatie boekte de Coevordenaar een progressie van ruim een seconde. De open Moto3 coureurs Thomas van Leeuwen en Ernst Dubbink noteerden een beste rondetijd die slechts twee tienden (van Leeuwen) en 0,1 seconde (Dubbink) sneller was dan Walid.

Ernst was de 1e helft van de race in gevecht met van Leeuwen maar moest op 3/4 van de wedstrijd toch iets lossen en kwam als 2e over de finish.

 

Aankomend weekend staat de volgende race alweer op de kalender. In het fameuze Silverstone wordt de vijfde ronde van de Red Bull MotoGP Rookies Cup verreden.