Sander Kroeze met Ernst Dubbink Eveno Racing in ADAC North European Cup

18-01-2016

De net 14-jarige Sander Kroeze uit Mussel (Groningen) zal in 2016 uitkomen in het Ernst Dubbink Eveno Racing team. Samen met Ernst zal hij uitkomen in de Moto3 klasse van de ADAC Northern Europe Cup. Hij wordt in het team van Ernst de opvolger van Walid Soppe welke de overstap maakt naar het Dutch Racing team en gaat rijden in Spanje.

Sander is op 8-jarige leeftijd begonnen met motorrijden, eerst op een crossertje in het weiland, en een jaar later zat hij voor het eerst op een minibike. Na de zomervakantie van dat jaar reed hij zijn eerste wedstrijden bij de RAP. Door zijn prestaties werd hij in 2012 als jongste rijder geselecteerd voor de Molenaar NSF100 cup. Natuurlijk was dat niet altijd makkelijk, maar Sander heeft daar veel opgestoken. Een jaar later stond Sander aan de start in de ADAC Minibike Cup met zijn eigen NSF. De concurrentie was sterk en de circuits waren allemaal nieuw voor hem. Ondanks alles wist Sander toch regelmatig in de top 6 te finishen.

In 2014 reed Sander in de Moriwaki 250 Junior Cup en tijdens de eerste race op het TT circuit pakte hij gelijk de pole position. Ook leidde hij de wedstrijd maar ging helaas onderuit. Later in het seizoen, op het circuit van Oscherleben, pakte hij zijn eerste podium met een 2e plaats.

Afgelopen jaar reed hij naast de Moriwaki 250 Junior Cup ook als tegenstander van Ernst in het IDM Moto3GP kampioenschap. Sander wist het seizoen sterk af te sluiten en net achter Ernst, als derde te eindigen in het klassement.  Tegelijkertijd wist hij in de Moriwaki 250 Junior Cup 2e te worden in het kampioenschap. Door zijn sterke prestaties afgelopen seizoen gaven de Moriwaki Crew en Barry Veneman (KNMV Bondscoach) Sander een ticket voor het Red Bull Selection Event. Daarnaast werd Sander ook opgenomen in de KNMV Talent Poule.

Buiten het raceseizoen blijft Sander fit door te mountainbiken en kickboksen. Wij als Stichting Eveno racing zien uit naar de samenwerking en geloven dat Sander een veelbelovend coureur is voor de toekomst. Sanders eigen doelstelling is dan ook een Top 3 klassering in het kampioenschap in de nieuwe ADAC Northern Europe Cup.

Sander zal samen met het Ernst Dubbink Eveno Racing Team aanwezig zijn op de Motor Expo in Assen, van 22 t/m 24 januari. Ook Walid Soppe zal aanwezig zijn op deze beurs.