Sander Kroeze alsnog naar de Red Bull MotorGP Rookies Cup 2016!

24-01-2016

Ernst Dubbink Eveno Racing coureur Sander Kroeze rijdt naast het NEC Moto3GP kampioenschap in 2016 ook in de Red Bull Rookies Cup.
Sander mocht afgelopen oktober mee rijden in het Red Bull MotoGP Rookies Cup Selection Event en wist hij zich te plaatsen voor de finaledag. Van de 47 rijders in de finaledag kregen negen rijders een zitje in de Red Bull Rookies Cup. Kroeze greep net mis, maar de selectiecommissie van de Rookies Cup was wel sterk onder de indruk van Sander ondanks zijn jonge leeftjd (13 jaar op dat moment).

Op vrijdag 22 januari nam de planning voor komend seizoen een onverwachte wending:

IMG_6442.JPG

KNMV Bondscoach Barry Veneman belde Sander, om te vertellen dat er een afmelding is in de Red Bull Rookies Cup. Hierdoor is er een plek vrij gekomen en viel de keuze van de selectiecommisssie van de Red Bull Rookies Cup op Kroeze. Nadat dit bekend werd zijn Sander, het Ernst Dubbink Eveno Racing Team en KNMV Bondscoach Barry Veneman, gelijk om tafel gegaan om de nieuwe kansen te bespreken. Aangezien het programma van het team al grotendeels zijn uitgestippeld, moeten hier enkele aanpassingen in komen. De MotoGP races van Aragon en Sachsenring vallen samen met de raceweekenden van de ADAC NEC. Sander zal deze wedstrijden dus niet in de ADAC NEC uitkomen, maar rijden in de MotoGP Red Bull Rookies Cup. Alle partijen waren het al heel snel eens dat een kans als deze maar één keer komt en dat die niet verloren mag gaan. In 2016 zal Sander dus in de ADAC NEC Moto3gp en in de MotoGP Red Bull Rookies Cup uitkomen. De Red Bull Rookies Cup rijdt mee in het programma van de MotoGP en is dé klasse om door te stromen naar het wereldkampioenschap Moto3.
Wij als team zijn heel blij en trots dat Sander deze kans krijgt en zullen er alles aan doen om dit jaar voor zowel Sander als Ernst tot een succes te maken.

We zijn als Stichting Eveno Racing dan ook heel erg trots dat beide door ons ondersteunde coureurs uitkomen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup in 2016.

Het wordt een mooi racejaar!