Walid Khan

31-07-2022

Eveno Racing foto.jpg

Raceverslag IDM Schleizer Dreieck – Walid Khan
Het race weekend op het uitdagende circuit van Schleizer Dreieck was voor mij een weekend met pieken en dalen.
Na de tweede race in Most waarbij de overwinning door mijn vingers glipte door problemen met de motor, had het team hard gewerkt de problemen op te lossen en was mijn motor voorzien van een nieuw blok. Op 22-07-2022 vonden de vrije trainingen in Schleizer Dreieck plaats. Ik was niet tevreden over mijn prestaties die dag. Ik zat er niet lekker in, wat resulteerde in een 8e plek over de twee vrije trainingen. Ik had “het” gevoel niet en overlegde met mijn team. Het “oude” blok, van de races in Most werden weer onder mijn motor geplaatst die avond.
In de ochtend en begin van de middag op 23-07-2022 vonden de kwalificaties plaats. Deze gingen goed. In Q1 eindigde ik als tweede met snelste rondetijd van 1:36.778, 0.344 seconden achter mijn teamgenoot Lennox, die tevens voor ons team uitkomt in de WorldSSP300. Na een regenbui was Q2 om 12:45. Hierin zette ik de snelste ronde tijd neer, 1:36.705.
Race 1 volgde om 16:55. Ik startte vanaf P2. In de eerste ronde pakte ik de eerste plek over van teamgenoot Lennox. De top 3 à 4 bleven redelijk bij elkaar en het was dan ook een spannende race. Mijn snelste ronde tijd zette ik neer in ronde 7, 1:37.179. Helaas kreeg ik in ronde 8 weer te maken met verlies van power, waardoor ik afzakte en uiteindelijk genoegen moest nemen met een vierde plek deze race. Opnieuw werd na de race het blok verwisseld door mijn monteurs.
Op 24-07-2022 om 13:30 vond race 2 plaats. De eerste rondes verdedigde ik mijn (start)plek prima en zag het er rooskleurig uit. De eerste ronde reed ik wisselend op plek 1 en 2. Ik voelde mij goed op de motor met het nieuwe blok. Helaas verloor ik in de derde ronde mijn knee slider. In de vierde ronde raakte ik vervolgens met deze knie het asfalt wat resulteerde in dat ik onderuit ging en niet kon finishen.
Al met al, zoals aan het begin vermeld, een weekend met pieken en dalen. Ik ben tevreden dat ik in de races en de kwalificaties desondanks meereed in de top. Wat dit weekend mij wel heeft opgeleverd, is het besef dat ik beschik over veerkracht. Met een positieve mindset kijk ik uit naar het volgende race weekend. Een “thuiswedstrijd” op het TT Circuit in Assen! Ik hoop jullie daar te zien.