Walid Khan

09-07-2022

Eveno Racing foto.jpg

 

Raceverslag IDM Autodrom Most – Walid Khan 

 

Op 23 juni 2022 vertrokken vanuit Assen richting Tsjechië, naar het circuit Autodrom Most voor mijn tweede raceweekend in de IDM Supersport 300 dit seizoen. Meteen na de races in Oschersleben eind mei, waar ik als derde en eerste eindigde, bereidde ik mij mentaal voor op dit weekend. De eerste vrije training vond plaats op vrijdag 24 juni in de ochtend, de tweede vrije training vond deze middag plaats. Volop reed ik niet, ik was de baan aan het verkennen. Het lukte om snelle tijden neer te zetten en mee te rijden met de top. De baan had ik dan ook snel onder de knie. Dit gaf een goed gevoel voor de rest van het weekend. 

 

De eerste kwalificatie volgde de volgende ochtend, 25 juni om 8:00. Ik behaalde een derde plaats met een beste rondetijd van 1:59.359. Tijdens de kwalificatie was de baan nat. De tweede kwalificatie volgde enkele uren later. Ook deze keer behaalde ik een derde plaats, dit keer met een beste rondetijd van 1:47.772. Dit keer was de baan droog. Mijn eerste doel van dit weekend was behaald: de races starten op de eerste of tweede startrij.   

 

25 juni, 15:30. Race 1. Ik startte vanaf de derde plek. Meteen na de start pakte ik de tweede plek achter mijn teamgenoot Leo, die ik vervolgens ook al snel inhaalde. Ronde 2 ging ik in op plek 1. Het bleef een spannende race tussen de top 5. De sterke trainingen en kwalificaties gaven mij vertrouwen. De eindsprint was spannend maar uiteindelijk trok ik aan het langste eind en pakte mijn eerste overwinning dit weekend. 

 

Zondag 26 juni 13:15. Race 2. Ook hier startte ik vanaf startbox 3. Net als in race 1 was ik snel weg en pakte ik in de eerste bocht de voorsprong. De voorsprong breidde zich steeds verder uit. Als ik de beelden terugzie van de race, zeker de drone-beelden van boven, krijg ik kippenvel. Een voorsprong van 3.5 seconden op de nummer 2. Ik reed sterk, elke ronde had ik een race pace van ongeveer 1.47.3. Des te zuurder was het dat ik in ronde 8 technische problemen kreeg met mijn motor. De voorsprong moest ik hierdoor in ronde 9 inleveren en eindigde uiteindelijk op de negende plek. Na afloop was ik emotioneel, de dubbele winst van dit weekend was door mijn vingers geglipt. 

 

Ondanks de motorproblemen in de laatste race blik ik terug op een fijn weekend, samen met mijn team en manager Kiron. We hebben goed gewerkt, samengewerkt. Ik ben trots op het feit dat, ondanks ik buiten de race weekenden om niet kan trainen, ik goed rij en mee kan draaien in de top. Ik ben Eveno Racing dankbaar voor hun hulp. Ik blijf hard werken en focus houden om mij nog verder te kunnen ontwikkelen. Inmiddels zit ik in de voorbereiding op de volgende race, in het weekend van 23 en 24 juli op het circuit Schleizer Dreieck.