raceverslag Leon

04-08-2019

Hallo sponsoren en belangstellenden,

Vorig weekend hadden we twee wedstrijden in Dijon. Een voor mij onbekende baan met op de vrijdag erg tropische temperaturen boven de 35 graden. Gelijk in de vrije training moest ik heel erg wennen aan de baan met grote hoogteverschillen. Een poosje daarna was de eerste kwalificatie aan bod, hierin was ik redelijk op weg naar steeds betere tijden maar ook legden we nog de focus om de baan steeds beter te leren kennen. In de tweede kwalificatie heb ik mijn tijd niet verbeterd maar wel aan een aantal lastige punten gewerkt die wel telkens beter gingen.

De zaterdag regende het bijna de gehele dag. In de ochtend hadden we een warm-up van 10 minuten in de regen, de regen ligt mij wel maar toch bouwde ik rustig aan op omdat het een toch nog wel onbekend circuit is in de regen. Gelukkig ging dit goed en reed ik in de warm-up rondetijden  die in de top 5 thuis hoorden. 

De eerste wedstrijd ging naar mijn mening goed, ik stond niet vooraan met de startopstelling en probeerde dus al zo veel mogelijk man in de eerste paar meters te pakken wat ook lukte. na een stuk of wat rondes lag ik rond de 8e plaats en werkte ik mij zo op naar voren tot ik op de 5e plaats lag en in gevecht zat met de 4e man. Helaas maakte ik een schakelfoutje en had ik net niet genoeg over om de 4e plek binnen te halen en finishte ik als 5e met 0,016 seconde verschil op de 4e man. 

De tweede wedstrijd had ik een iets mindere start, het regende behoorlijk in het begin van de wedstrijd en de baan was dus verraderlijk glad. in het begin lag ik hooguit op een 10e plek maar toch kon ik telkens weer een paar plekjes naar voren komen tot ik halverwege de wedstrijd in gevecht zat met de 4e man. Continu waren we aan het stuivertje wisselen en een paar rondes voor het einde toen ik op de 4e plek lag brak mijn achterkant weg waardoor ik echt bijna crashte. Gelukkig kon ik de klap opvangen en viel ik net niet. Dit koste me helaas wel een plaatsje waardoor ik 5e lag. Naarmate de rondes vorderden werden mijn tijden beter en liep ik in op de 4e man die ik weer in wist te halen. De laatste ronde wist ik de deur dicht te houden en zelfs nog een beetje uit te lopen waardoor ik als 4e finishte> 

Zelf ben ik erg tevreden over dit weekend en kijk ik al erg uit naar de wedstrijden in Oschersleben 16 & 17 Augsustus! 

Groet, Leon Stolte