Leon Solte

05-07-2022

Eveno Racing foto.jpg

Hallo Sponsoren en racefans,

 Kort geleden hebben we in Oschersleben twee races gehad van het IDC.

Die races zijn goed verlopen, in race 1 heb ik een hele poos op de 4e plek gelegen met de 3e man in zicht. Helaas begon een aantal rondes voor het einde mijn achterkant te glijden en had ik niet meer het vertrouwen als de rondes daarvoor. Hierdoor zakte ik een paar plaatsen terug en finishte ik als 6e.

Race 2 had ik een erg goede start, ik lag vrij direct alweer op p4/p5. Al snel werd ik door een andere coureur ingehaald maar ik kon goed volgen en reed op een gegeven moment zelfs sneller dan de paar coureurs voor mij. De eerste en tweede coureur waren al wel te ver weg maar het groepje waar ik in zat streed om de 3e plaats. Ik maakte alleen een remfout waardoor ik door de grindbak heen moest, gelukkig kon ik de race wel vervolgen vanaf de 15e plaats en ben ik nog als 9e gefinisht.

 Raceverslag Nurburgring:

 Afgelopen weekend stonden 4 races gepland, 2 races van het International Dutch championship en 2 races van de Benelux Trophy.

Race 1 van de Benelux verliep goed! De gehele race hebben we met een groepje coureurs om de eerste plaats gestreden. In de laatste ronde lag ik 2e en wist ik de kopman er uit te remmen waardoor ik deze race als 1e eindigde!

Race 2 van de benelux ging de kopman er vandoor en heb ik een poos op de 2e en 3e plaats gereden. 1 ronde voor het einde werd ik gepasseerd en finishte ik als 3e.

Race 1 van het IDC ging nog niet helemaal zoals ik wilde, ik zat er goed bij maar kwam de coureur voor mij niet snel genoeg voorbij waardoor ik de aansluiting miste met de coureurs voor ons. Toen eindigde ik als 7e.

Race 2 verliep erg goed, we hadden de voorkant van de motor aangepast en dit pakte goed uit! Het vertrouwen met de voorkant vd motor voelde goed aan en ik wist al vrij snel ronde na ronde mijn pr te verbeteren! Samen met de 4e man voor mij reden wij stapje voor stapje naar de kopgroep. In de laatste ronde zaten we er vrij kort achter. Ik reed mijzelf de laatste ronde een beetje klem met het passeren van een achterblijver waardoor ze vrij direct een gaatje hadden die ik in 1 ronde niet meer goed kon maken. Dus heb ik hem veilig uitgereden en ben ik als 5e gefinisht.

Al met al ben ik erg tevreden over deze twee weekenden. We hebben goede voorwaartse stappen gemaakt die we hopelijk mee kunnen nemen naar de volgende races in Assen!

 

Groet, Leon Stolte #134