Raceverslag Leon Stolte

30-04-2019

 

Hallo Sponsoren,

 

Afgelopen weekend was de 2e OW-cup aan bod in Assen.

Beide dagen werden verreden onder wisselvallige weersomstandigheden. Zo begon de eerste trainingssessie vrijdag al op een behoorlijk natte baan, toch beviel dit mij zeker wel en wist ik ook al snel in mijn ritme te komen. In de 3e sessie was de baan zo goed als droog en kon ik mijn tijden wat proberen aan te scherpen en zo heb ik de 5e en laatste sessie nog een seconde van mijn pr af gereden waar ik zelf en ook het team wel tevreden over was.

De zaterdag had ik de eerste kwalificatie vrij laat, maar toch mochten we de eerste kwalificatie op een drijfnatte baan rijden. Al na een paar rondes kwam ik steeds wat beter in mijn ritme en ik vond het maar al te mooi dat het regende! Ten opzichte van een boel coureurs kon ik aardig goed af met de natte omstandigheden en wist ik met de 300cc een 8e tijd te zetten tussen alle 600cc coureurs, ook had ik dan de 1e tijd van de 300cc. De tweede kwalificatie was de baan al behoorlijk aan het opdrogen wat ik enigszins wel jammer vond, toch stond een heel groot deel van de rijders op regenbanden maar ik had samen de monteurs er voor gekozen om op normale banden te starten ook al was de baan nog niet kurkdroog, in de eerste paar rondes was het nog wel af en toe wat glijden maar dit kon ik goed onder controle houden en heb ik een fijne 2e kwalificatie rijden.

De wedstrijd begon pas om 17.07 doordat het wat uitgelopen was.. de baan was inmiddels weer wat aan het opdrogen na de regenbuien ervoor maar er was nog een regenbui voorspeld dus leek het ons verstandig om toch op regenbanden van start te gaan. Dit was maar goed ook want na 2 rondes begon het al te regenen. Ik wist mezelf redelijk naar voren te rijden, helaas stopte het weer met regenen en kon ik niet zo makkelijk als naar voren rijden tussen het veld van de 600cc rijders als de eerste kwalificatie op een erg natte baan. Toch wist ik nog 18e tussen de 600cc coureurs te worden en 1e van de 300cc rijders. Met halverwege nog een uitstapje rechtdoor de grint bak bij het aan remmen van de geert timmer bocht (doordat een andere rijder in botsing kwamen). Gelukkig wist ik de motor onder controle te houden en niet te crashen.

Al met al mag ik terugkijken op een positief weekend ondanks dat het helaas net niet hard genoeg regende en kijk ik enorm uit naar de volgende wedstrijd in Assen op zaterdag 18 mei!

 

Groet, Leon Stolte #34