Dylan Czarkowski

31-07-2022

Eveno Racing foto.jpg

 

Beste sponoren en clubleden,
Afgelopen donderdag zijn we naar Schleiz afgereisd voor de derde race van het seizoen. En voor mij de eerste IDM SSP300 race!
Het was een mooie ervaring om mee te rijden in deze klasse en een groot verschil met de klasses die ik hiervoor heb gereden. Het niveau ligt een stuk hoger en de groep is groter, toch lukte het om mij snel aan te passen en iedere training progressie te boeken. Tijdens de kwalificaties reed ik een 20ste tijd. Mijn ronde tijden waren niet verkeerd en lagen niet ver van de 10e plek vandaan. Mijn doel was dan ook om in de race een goede start te hebben en aan te sluiten met de groep voor mij.
Race 1:
Goede start! En ik sloot direct aan bij de groep waar ik graag in wou meerijden. Ik zat even op een 16e plek tot ik een aantal foutjes maakte en door de grindbak reed. Hierdoor verloor ik een aantal plekken en ook de aansluiting. Ik probeerde om weer terug naar de groep te rijden, mijn ronde tijden waren op dat moment sneller dan die van de rijders voor mij dus lukte het om weer terug te komen op een 17e plek. Helaas maakte ik weer de zelfde fout waardoor ik wederom de groep moest laten gaan. Dit keer lukte het mij niet om weer terug te rijden en zaten ze vlak achter mij te pushen waardoor ik verdedigend ging rijden. Ik behield mijn plek en finishende op P17.
Race 2:
Wederom een goede start waar ik direct een aantal plekken kon winnen. Helaas ontstond er een crash van een rijder vlak voor mij waardoor de groep uit elkaar viel en ik op de 13e met een aantal rijders achterbleef. Al snel voelde ik de druk van achteren en maakte wederom te veel fouten wat mij 2 plekken heeft gekost. Uiteindelijk gefinisht op P15 en heb daarmee mijn eerste IDM punt gescoord!
Ik heb de afgelopen dagen veel geleerd en genoeg huiswerk om mee aan de slag te gaan voor de komende race die verreden zal worden op Assen 13 en 14 augustus.