Dylan Czarkowski

27-06-2022

 

Beste sponsoren en clubleden,
Afgelopen weekend werd het tweede race evenement gehouden op het circuit van Most in Tsjechië.
Zoals gewoonlijk kwamen we donderdag al aan om de nodige besprekingen te kunnen bijwonen. Op vrijdag hadden we twee vrije trainingen en de eerste kwalificatie. Het weer was heel wisselvalig, van zon naar regen en van regen tot onweer. De eerste training was echter op een droge baan en deze sloot ik ruimschoots als eerste af. De tweede vrije training leek droog van start te gaan, echter begon het na een aantal rondes te miezeren. Aangezien de baan dusdanig warm was verdampte het water direct na aanraking van het asfalt. De tweede training sloot ik als de tweede af. De kwalificatie die later op de dag gepland stond werd onder natte omstandigheden verreden. Dit was voor mij de eerste keer met regenbanden op een volledig nat circuit. Ik had snel het gevoel te pakken en wist de kwalificatie als snelste te beëindigen.
Zaterdag was er nog één kwalificatie en de eerste race. De kwalificatie leek wederom onder natte condities verreden te worden. We waren net als iedereen op regenbanden vertrokken, echter was de baan al dusdanig opgedroogd dat de slicks achteraf wellicht een betere optie was geweest. Dat dacht een andere rijder ook en kwam binnen om zijn wielen te wisselen. Deze coureur wist de eerste startplek te bemachtigen en ik stond er nipt achter.
De eerste race werd op een volledig droge baan verreden. Ik had kopstart en sloeg meteen een gat op de achterliggende groep. Ik heb de race gecontroleerd kunnen uitrijden en met een voorsprong van ruim twaalf seconden op de tweede man kunnen finishen.
De tweede race op zondag mocht ik wederom van de tweede plek vertrekken. Ook deze race had ik een kopstart, en net als zaterdag wou ik het tempo dusdanig hoog hebben dat de groep uitgedund zou worden. Ik kreeg het uiteindelijk voor elkaar om weg te rijden en opnieuw met grote voorsprong te finishen.
De volgende race vind plaats in Schleiz (Duitsland) in week 29. Ik hou jullie op de hoogte over eventuele nieuwtjes.