Race Verslag Leon Stolte 9-6 19

10-06-2019

Hallo sponsoren en belangstellenden,

 

Afgelopen weekend was de 4e ONK OW-cup in Assen, dit weekend reed ik niet op de 300cc maar op de 600cc in de procup 600. De vrijdag waren er 5 trainingssessies waarvan ik er helaas maar 2 en een half heb kunnen rijden... Dit kwam doordat halverwege de eerste sessie mijn koppeling eruit lag waardoor ik geen vermogen meer had. Tijdens de  2e sessie hebben de monteurs dit gemaakt en zou ik de 3e sessie weer kunnen rijden, nadat ik een paar bochten gereden had zag ik in de verte een rooie vlag  omdat er daar iemand erg hard gecrasht was waardoor ook deze sessie verviel... De laatste twee sessies heb ik wel fatsoenlijk kunnen trainen en mijn tijden aangescherpt. Het rijden ging steeds beter en beter op de super snelle Yamaha R6.

 

De zaterdag had ik twee kwalificaties en een wedstrijd. De eerste kwalificatie ging erg lekker, ik wist mijn rondetijden steeds te verbeteren en een 5e tijd neer te zetten van de 41 rijders. De laatste ronde van de kwalificatie begon het wat te regenen en ik stond op droog weer banden, dus ging ik van het gas af om hem rustig uit te rijden, waarschijnlijk zijn toen de banden te hard afgekoeld waardoor ik mijn grip verloor en weg gleed. Gelukkig viel de schade mee en kon ik de tweede kwalificatie weer rijden. Tijdens de tweede kwalificatie regende het wat en dus kon niemand zijn tijd verbeteren. Ik stond dus bij aanvang van de wedstrijd als 5e op de starting grid! De start verliep goed, ik was snel weg alleen wat te voorzichtig bij de eerste bocht, op de 6e plek lag ik. maar al snel wist ik me naar de 5e plek te werken. Een paar rondes later zag ik een gaatje in bocht bij de ossenbroeken/strubben en deze benutte ik goed, bam! In één keer pakte ik 3 rijders en lag ik op een 2e plek! nog geen minuut later begon het enorm hard te regenen alleen stond een groot deel van de rijders op droog weer banden waaronder ik..... Helaas regende het zo hard dat ik de pits in moest, zo snel als het kon hebben ze regenbanden in mijn motor gezet, hierdoor heb ik zeker 2 rondes verloren en finishte ik nog als 17e ondanks dat ik de rondetijden van de top 5 had. Ik baalde enorm van de regen, maar ik heb wel laten zien dat ik zowel op een droge als kletsnatte baan goed uit de verf kwam!

 

Al met al kijken we terug op een erg mooi en leerzaam weekend op de 600cc. 

Wanneer de volgende wedstrijd is en op welke motor ik die ga rijden is nog niet helemaal bekend, maar daar komt zo snel mogelijk bericht over als we er uit zijn, hoe en wat.

 

Groet, 

 

Leon Stolte #34