Oschersleben 2017

24-05-2017

POLE POSITION IN OSCHERSLEBEN!

Kwalificatie

Walid Soppe vertrekt zondag tijdens beide races van het ADAC Northern Europe Cup Moto3 vanaf de eerste startplaats. Tijdens de eerst verreden kwalificatie op vrijdag wist hij zich al bovenin te nestelen. Op zaterdagochtend wist de Coevorden coureur tijdens de tweede kwalificatie nog eens meer dan een seconde eraf te rijden en daarmee de eerste positie vast te houden. Het NEC kampioenschap wordt verreden tijdens de German Speedweek waar tevens het WK Endurance op het programma staat. 

Soppe:
”We hebben goed werk verricht. Op vrijdag had ik de training goed opgebouwd. Ik stond vlak voor tijd nog vierde maar in de laatste ronde kwam ik naar de eerste positie. Zaterdag, tijdens de tweede kwalificatie, wist ik mijn tijd van vrijdag al in de eerste ronde te verbeteren en aan het einde van de sessie was ik zelfs meer dan een seconde sneller. Ik ben blij met dit resultaat maar morgen is de race en dat is het belangrijkste. Ik hoop dat het Freudenberg team morgen weer 1, 2, 3 staat!”

PODIUM IN EERSTE RACE

Race 1

De eerste race van het ADAC Northern Europe Cup Moto3 op het circuit van Oschersleben is voor Walid Soppe geëindigd op een tweede plaats. Tijdens de German Speedweek vertrok de coureur uit Drenthe vanaf pole position maar vlak na de start moest hij de eerste plaats afstaan aan zijn teamgenoot Tim Georgi. De gehele race bleven de twee coureurs bij elkaar. Halverwege de wedstrijd nam de Team Freudenberg rijder tot tweemaal toe de leiding over maar richting het einde van de race moest hij toch zijn meerdere erkennen in de Duitser. De derde plaats ging naar Jan-Ohle Jähnig, tevens coureur binnen Team Freudenberg. Hiermee werd het een zogenoemde clean sweep voor de mannen van Freudenberg.

 Soppe:

”De basissnelheid is goed en dus kunnen we zonder al te veel te pushen een goed resultaat neerzetten. We hadden dan ook afgesproken dat ik de eerste ronden niet zouden inhalen en niet teveel risico’s zou nemen. Halverwege de race kon ik nog een paar keer voorbij komen maar uiteindelijk was het net niet genoeg voor de overwinning. Omdat ik met een standaard KTM rij kon ik in de slipstream net aanhaken bij Georgi maar het hield niet over. Overall was het belangrijk dat ik bleef zitten en daarmee heb ik mijn eerste podium van het seizoen behaald. Een super prestatie van het team.”

 

TWEEMAAL PODIUM IN OSCHERSLEBEN

Race 2

Ook in de tweede race van de ADAC Northern Europe Cup in Oschersleben is Walid Soppe tweede geworden. Het podium bestond uit dezelfde namen als in Race 1.
Soppe vertrok tijdens de German Speedweek vanaf Pole Position maar had geen goede start. Hij ging als derde de eerste bocht in en bij de eerste doorkomst stond hij tweede. Hier bleef het bij omdat Tim Georgi in staat was een grote voorsprong op te bouwen. De Drent belandde in een gevecht om de tweede plaats samen met Jan-Ohle Jähnig en Kevin Orgis. De laatste twee ronden kon de Team Freudenberg coureur een klein gaatje slaan met deze twee en zo als tweede te finishen. In de laatste bocht kwam Jähnig hevig ten val waardoor er een rode vlag kwam. De doorkomst van een ronde eerder bepaalde de einduitslag waardoor Jähnig wederom het podium mocht beklimmen.

Soppe:
”Ik voelde me totaal niet fit deze race. Ik ben het hele weekend al niet helemaal lekker en de eerste race kostte me de nodige kracht waardoor dit een zware race werd. Ik maakte een slechte start en had niet de kracht om naar Georgi toe te rijden. Gelukkig kon ik de laatste twee ronden nog wel het verschil maken ten opzichte van Jähnig en Orgis met als eindresultaat twee keer een tweede plaats. Ik ben hier erg blij mee op dit moment. Volgende week gaan we alweer naar Donington, even een paar dagen uitzieken en dan hoop ik weer een goed weekend te beleven. En dan het liefst nog een plaatsje hoger te staan.”