Junior Moto3 World Championship Jerez

03-10-2016

Walid Soppe heeft in Jerez tijdens de zevende ronde van het FIM Junior Moto3 World Championship zijn beste resultaat in deze klasse neergezet. De Dutch Racing Team coureur eindigde respectievelijk als tweeëntwintigste en zeventiende op het Spaanse circuit in Jerez.

De Coevorder coureur keek vol vertrouwen uit naar het raceweekend in Jerez. Begin dit jaar liet hij met een vierde en zesde plaats in de Red Bull MotoGP Rookies Cup zien goed uit de voeten te kunnen op dit circuit. In het FIM Junior Moto3 World Championship ging het tot op het heden niet altijd even vlekkeloos maar in Jerez verliep het weekend eindelijk zonder problemen. In de kwalificaties wist Soppe snelle tijden te noteren en was hij iets meer dan twee seconden langzamer dan de snelste van de dag, oud-Red Bull KTM fabriekscoureur Karel Hanika. De onderlinge verschillen waren dermate klein dat de Drent terug te vinden was op een 25ste positie. Dit was echter niet de startpositie, Soppe kreeg van de wedstrijdleiding een gridpenalty van drie posities opgelegd, evenals elf concullega’s, en mocht dus starten van een 28ste stek.

Vanaf de negende startrij wist Soppe twee keer naar voren te rijden. In beide races werden de groepen al in het begin van de wedstrijd gevormd. In race 1 reed Soppe voor een tweeëntwintigste plaats in een groep van vijf man. Soppe wist deze onderlinge strijd te winnen en de race als tweeëntwintigste af te sluiten. Ook in race twee vormde er zich meerdere groepen. Door het tempo hoog te houden en vlakke rondetijden te rijden wist Soppe de aansluiting te vinden met een groepje van zes voor hem. Met nog zeven ronden te gaan zat hij aan de staart van het groepje en passeerde hij in deze laatste zeven ronden alle rijders en klom hij naar een knappe zeventiende positie. Uiteindelijk kwam de Dutch Racing Team coureur zeven seconden te kort voor de punten.

Walid Soppe:
”Het was een goed weekend in Jerez. Ik kon zaterdag tijdens de eerste kwalificatie in de 1.48 rijden qua rondetijd. Het is slechts mijn eerste jaar in deze klasse dus dat betekent dat ik volgend jaar richting de 1.47 kan en dan doe je mee met de top. In de tweede kwalificatie was het behoorlijk warmer en verbeterde bijna niemand zijn tijd. Ook over de races ben ik tevreden. De verschillen zijn erg klein dus ik moest ondanks de prima rondetijd in de kwalificatie vanaf een 28ste positie starten. Vooral de tweede race ging goed, ik reed in mijn eentje naar een groep toe dat vocht voor de 17e positie en uiteindelijk wist ik ook op die positie te eindigen. Stap voor stap gaat het beter dus ik kijk uit naar Valencia.”