Gramsberger Classic TT op 17 juni 2017

15-06-2017

Op zaterdag 17 juni 2017 is het weer zover: de jaarlijkse Gramsberger Classic TT

Evenals voorgaande jaren is de entree gratis en zullen er weer demonstratieraces op het programma staan met motoren van weleer. Op de huidige circuits is de tweetakt bijna uitgestorven maar in Gramsbergen ruik je ze nog en hoor je ook. Veel mensen kunnen het geluid van vroeger nog wel herinneren, er zullen zowel 50 cc tweetakten als zware 500 cc tweetakten in actie komen deze dag.

IMG_0807.JPG

Technische keuring deelnemende motoren in Gramsbergen op vrijdagavond.

Voorafgaand wordt op vrijdagavond 17 juni in Gramsbergen, evenals afgelopen jaren, nabij café Bolte,  de technische keuring van de motoren gehouden. Net als indertijd in Assen rijden de deelnemende motoren op unieke wijze onder politiebegeleiding van het rennerskwartier in Anerveen naar de plaats van keuring en weer terug. Bij deze keuring tussen 18.30 uur en 20.00 uur zijn een aantal  bijzondere racemotoren te zien en te horen: Honda, BMW, Yamaha, Ducati, MV Agusta, etc. Een must voor de liefhebber !

IMG_0528.JPG

Daarna zal er op vrijdagavond in de tent op het rennerskwartier nog een gezellige avond zijn waarbij iedereen welkom is.

Zaterdag racedag:

Naast de 50, 125, 250, 350, 500 cc, oldtimers en de zijspannen zal er een een speciale Classic Parade zijn waar bekende namen en motoren met historie in rijden. 

Natuurlijk is ook aan kinderen gedacht: zij kunnen zich naast het vergapen aan de motoren uitleven op het springkussen.

De sfeer op de paddock en langs het circuit wordt door vele bezoekers gewaardeerd, lekker ongedwongen de techniek van weleer bekijken of langs de baan de motoren in actie zien.

Ondersteuning jong racetalent:

De Gramsberger Classic TT wordt georganiseerd door Stichting Eveno racing Gramsbergen: zij zorgen voor financiële ondersteuning aan jong racetalent en naast sponsoren benaderen organiseren zij hiervoor o.a. de Classic TT. Dit jaar ondersteunen we Jeffrey Buis uit Steenwijkerwold en Walid Soppe uit Coevorden.

Het circuit ligt in de buurtschap Anerveen in de gemeente Hardenberg, start/finish en het rennerskwartier zijn gelegen aan de Anerveenseweg (postcode 7788 AH)