Goede training op TT circuit tijdens MC Assen Speed Challenge

07-06-2016

In het weekend van 4 & 5 juni hebben de coureurs van Ernst Dubbink Eveno Racing meegereden tijdens de MC Assen Speed Challenge op het TT Circuit. Ernst en Sander reden mee in de IG Königsklasse, waar Moto3 motoren zo nu en dan te gast mogen meerijden. Het team benutte deze kans als extra training, omdat het team na de NEC wedstrijd op de Lausitzring niet meer heeft gereden.

Ernst kwam snel in zijn ritme, mede doordat op zaterdag 4 keer werd gereden. Eerst 2 trainingen, om vervolgens ’s middags een kwalificatie en de eerste wedstrijd te rijden. Door de hoge temperatuur van afgelopen weekend waren de banden snel op temperatuur, en was er ‘zondags zelfs minder grip door te warme banden. Hierdoor gingen de rondetijden iets naar beneden, maar Ernst wist wel de winst te pakken.

Ernst Dubbink, NEC Moto3GP rijder: “Door eens een wedstrijd in een andere klasse te rijden train je heel anders, en leer je veel te emanciperen op verkeer. Daarnaast kun je mooi je racepace trainen, omdat je toch twee wedstrijden rijdt. De winst in deze klasse was ook zeker welkom en niet volledig vanzelfsprekend. Er reden coureurs mee waartegen ik in het verleden veel heb gereden en ook reden er meerdere NEC Moto3 rijders mee. Al met al was dit een heel goed weekend en is dit een lekkere voorbereiding op de rest van het seizoen.“

Sander had eveneens een goed weekend en kwam ook snel weer in zijn ritme. Hij kende twee goede trainingen en een sterke kwalificatie. In de eerste wedstrijd werkte Sander vooral aan zijn consistentie en racepace. Ook werd in de motor van Sander dit keer met data gereden zodat na de race goed geëvalueerd kon worden. Hier leerde Sander veel van en kon deze kennis meenemen naar de tweede race op zondag. Dit resulteerde in een persoonlijk ronderecord, ondanks de trage Ruskenhoek en veel verkeer in de wedstrijd. In deze race kwam Sander tevens terecht in een duel met een Moto3 Open coureur, maar wist deze net niet te winnen en reed zijn Moto3 Standard Honda naar een derde plaats.

Sander Kroeze, NEC Moto3 Standard rijder: “Het was een goed weekend en dit was zeker ook goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik ben heel blij met mijn pr op Assen. En om ook weer op het podium te staan doet me goed. De motor voelde goed aan. Het team heeft hem goed geprepareerd. Ook het rijden met data is een voordeel omdat je achteraf beter kunt evalueren. Hiervan heb ik al veel geleerd en zal me nog verder brengen als coureur.”

In het weekend van 11 & 12 juni rijdt Sander mee in de FIM CEV Repsol International Championship, op het circuit van Catalunya bij Barcelona, Spanje. Sander zal uitkomen in de Moto3 Junior World Championship klasse, waarin coureurs van over de hele wereld mogen meerijden zolang zij tussen de 14 en 23 jaar zijn.
Voorafgaand aan het raceweekend op zaterdag en zondag zal Sander eerst nog 2 dagen trainen op het Catalaanse circuit.