Geslaagde testdag voor Kroeze op de Sachsenring

06-07-2016

Afgelopen zaterdag heeft Ernst Dubbink Eveno Racing getraind tijdens de IG Königsklasse wedstrijden op de Sachsenring in Duitsland.

Deze wedstrijden werden in 1 dag afgewerkt met 2 vrije trainingen in de ochtend en twee wedstrijden in de middag.
Het team reisde af op vrijdagavond zodat zaterdagochtend vroeg aan de voorbereiding begonnen kon worden.

Ernst kende een teleurstellend weekend met pech op pech. in de eerste vrije training waren er remproblemen waardoor er geen tempo in zat en Ernst geen goed gevoel met de motor kon krijgen. Na de eerste training waren deze problemen snel door de monteur verholpen en moesten de regenbanden gemonteerd worden voor de tweede training. Net voor deze training begon de baan op te drogen, waardoor de banden erg hard zouden slijten en er op deze manier toch niet heel goed getraind kon worden. Ernst heeft daarom besloten om deze training over te slaan. Voor de eerste wedstrijd wilde Ernst de motor starten maar pakte deze niet aan. Gelijk werd de bougie er uit gedraaid en deze bleek nat te zijn. Benzine was er dus wel, vonk niet. De motor kregen we helaas niet klaar voor de eerste wedstrijd. Na enig zoeken bleek een elektrisch probleem de oorzaak. Zo snel mogelijk werd het onderdeel vervangen, maar dit bleek al te laat om nog aan de vierde wedstrijd te kunnen beginnen. Hierdoor was de racedag voor Ernst na zijn eerste sessie al voorbij.

"Ik baal hier flink van. We hebben een eind gereden om een dag te kunnen trainen, en dan heb je zoveel tegenslag. Soms zit het nu eenmaal niet mee en we kijken dan ook vooruit naar onze NEC wedstrijd over 2 weken op ditzelfde circuit. We zijn niet helemaal voor niks heengereden, want Sander heeft wel progressie kunnen boeken en heeft veel kunnen rijden dit weekend. Wij als Ernst Dubbink Eveno Racing zijn natuurlijk ook voor Sander naar Sachsenring afgereisd. Hij moet dit jaar zoveel mogelijk op de motor zitten en kilometers maken. Hij heeft veel aan dit weekend gehad, wat ons als team dan toch een voldaan gevoel geeft." Aldus Ernst Dubbink

Sander Kroeze had meer geluk en heeft veel meters kunnen maken. In de eerste training kon Sander vooral aan het circuit wennen, lijnen oppikken en beginnen met het bepalen van zijn rempunten. In de tweede sessie werd hier op voort geborduurd, maar omdat tijdens de tweede sessie het weer erg wisselvallig was, kon het bepalen van de rempunten niet echt getraind worden. De helft van de baan was nat, en de andere helft droog. Er werd gereden op regenbanden, maar die waren na deze sessie ook volledig versleten. Wel heeft Sander in deze sessie weer meer ervaring en vertrouwen gekregen op een natte baan. 
In de derde sessie, die droog werd verreden, kon hij zich wederom concentreren op de lijnen en rempunten. Sander maakte hier flinke stappen en kon zo met een goed gevoel aan de vierde sessie beginnen. Tijdens deze wedstrijd begon het weer wederom wat parten te spelen, waardoor hij veel last had van wielspin. Ondanks de listige omstandigheden wist Sander meerdere rijders die samen met hem in de Red Bull Rookies Cup uitkomen achter zich weten te houden, waaronder zelfs enkele Duitse rijders die de Sachsenring als hun thuiscircuit hebben.

Sander Kroeze: "Deze zaterdag heb ik lekker kunnen trainen en door de verschillende omstandigheden leer je de motor goed kennen. Dit weekend was een goede voorbereiding voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijd over twee weken hier op de Sachsenring. Ik wil Ernst, Jan, Robert, Harrie en Dylan bedanken voor dit weekend. Ik heb wederom veel geleerd en heb kan dit zeker gebruiken om straks op de Sachsenring beter te presteren. De komende twee weken kan ik nog regelmatig op de computer de baan narijden met het MotoGP spel, waardoor ik de baan nog beter leer kennen. Ik zie vol goede moed de komende wedstrijden tegemoet en hoop opnieuw in de punten te kunnen finishen"

In het bijprogramma van de MotoGP races op de Sachsenring van 15 tot en met 17 juli rijdt Ernst Dubbink in het NEC kampioenschap mee in de Moto3 GP klasse.
Sander Kroeze zal in de Red Bull MotoGP Rookies Cup uitkomen dit weekend. Hierom zal hij niet starten in de NEC Moto3 Standard klasse.