Gramsberger Classic TT weer groot succes

22-06-2015

Op zaterdag 20 juni vond alweer voor de 12e keer de Gramsberger Classic TT plaats met op vrijdagavond voorafgaand de technische keuring in het centrum van Gramsbergen.
Vrijdagavond reed er een stoet van zon 40 motoren onder politiebegeleiding van het rennerskwartier in Anerveen naar het centrum van Gramsbergen en weer terug.
Op zaterdag begonnen de trainingen om 10:00 uur en om 12:30 uur werd de officiële opening verricht door wethouder Rene de Vent van de gemeente Hardenberg. Direct hierna begonnen de wedstrijden in de verschillende klasses. In tegenstelling tot andere races ging het hier niet om de snelste deelnemers maar om degene die het meest regelmatig zijn of haar ronden reed. Daarnaast was er de zogenaamde Classic Parade waar diverse bijzondere motoren te zien en te horen waren. Tevens reden de 2 door Eveno Racing ondersteunde coureurs in deze klasse hun ronden. De 15 jarige Walid Soppe uit Coevorden en de 26 jarige Ernst Dubbink uit Daarle. Beiden reden op hun Honda Moto3 racers welke ook tentoongesteld stonden op de paddock zodat men het verschil in techniek kon zien tussen en huidige racemotor en eentje van pak 'm beet 30 of 40 jaar geleden.
Op enkele regendruppels na bleef het de hele dag droog en zo'n 5000 toeschouwers wisten de weg naar Anerveen te vinden.
Na afloop was er de prijsuitreiking en de plaatselijke deelnemers (en tevens Eveno leden) bleken zeer succesvol: Gerrit Langius uit de Krim werd 1e in de 350 cc klasse en Gert Slot (Gramsbergen) en Marinus Sok (Brucht) werden 1e in de zijspanklasse!

Stichting Eveno Racing Gramsbergen kan als organisator terugkijken op een zeer geslaagd evenement en wil dan ook graag iedereen bedanken die hier zijn of haar steentje aan bijgedragen heeft: sponsoren, aanwonenden, grondeigenaren, de gemeente Hardenberg, coureurs, publiek, etc etc. Maar bovenal haar vrijwilligers, zonder hen was het niet mogelijk geweest dit te realiseren.

Kijk op het gedeelte van de Classic TT voor foto's, tevens staan op onze Facebook pagina vele links naar foto's: https://www.facebook.com/classicttgramsbergen 

bestuur_en_gasten.jpg

Onderstaande foto: Henk Mannes

walid_en_ernst_bij_Classic.jpg