Finishparty op vrijdag 11 december a.s.

26-11-2015

Het raceseizoen is inmiddels ten einde, en zoals elk jaar blikken wij nog een keer terug op dit seizoen tijdens de zgn. Finishparty. Tevens zullen we ook vooruit kijken en we hopen deze avond alvast wat te kunnen vertellen over volgend jaar.

Dit jaar was het 2e jaar dat we Walid Soppe ondersteund hebben. Dit jaar was eigenlijk alles nieuw voor hem: 2 nieuwe klasses: Red Bull MotoGP Rookies cup en de IDM Moto3 in het team van Ernst Dubbink. Grote circuits, grotere motorfiets, veel meer vermogen & hogere snelheid en veel meer afstellingsmogelijkheden , maar hij was een zeer snelle leerling en pakte overwinningen in de IDM standard Moto3 op Assen en de Nurburgring. Hij heeft zich in de Rookies Cup goed laten zien zodat hij volgend jaar wederom hierin uit mag komen. En als klap op de vuurpijl mocht hij eind van het seizoen Bo Bendsneyder vervangen in het Dutch Racing Team tijdens de laatste race van het Spaans kampioenschap op Valencia.

Mentor  Ernst Dubbink zelf pakte vele podiumplaatsen en ook de overwinning op Assen en eindigde op de 2e plaats in het kampioenschap.  De IDM race op Assen was wel één van de hoogtepunten van het seizoen: beide coureurs op de hoogste trede van het podium tijdens je thuisrace: beter en mooier kan niet. Wat het extra speciaal maakte is dat dit in het bijzijn was van Ernst Dubbink’s monteur: Toon Schuttevaar welke ongeneeslijk ziek was en deze race met een speciale wens ambulance nog 1 keer naar het circuit kon komen. Toon is onlangs overleden zodat dit wel een emotionele en indrukwekkende dag was.

Tijdens de finishparty komen beide heren uitgebreid aan het woord om hun ervaringen van afgelopen seizoen te vertellen, en daarnaast zal ook de jaarlijkse verloting niet ontbreken.

Kom dus deze avond allemaal naar Gramsbergen en met z’n alleen maken we er een gezellige avond van!

Waar en wanneer is de Finishparty:

Wanneer:           vrijdag 11 december
Waar:                 Café Bolte te Gramsbergen (tegenover NS station)
Aanvang:            20:30 uur

Wij hopen u te mogen begroeten deze avond en iedereen is welkom!