Drukbezochte finishparty met voorstelling van nieuwe coureur

18-12-2017

Tijdens de goedbezochte Finishparty van Eveno Racing is bekend geworden dat Ruben Bijman in 2018 voor Ernst Dubbink Eveno Racing zal uitkomen. Ruben zal uitkomen in de Moto3 Standaard klasse en vervangt Jeffrey Buis die in 2017 voor het Ernst Dubbink Eveno racing team reed.

Ruben is op 27 september 2003 geboren in Lopik. Op zijn negende levensjaar, in 2013, is Ruben begonnen op een minibike in de Junioren A klasse bij RAP Holland. In zijn debuutjaar wist hij gelijk een podiumplaats te pakken. Een jaar later werd hij derde in hetzelfde kampioenschap.

In 2015 stapte Bijman over naar het Molenaar NSF100 kampioenschap. Het eerste jaar moest hij veel leren en kon hij wennen aan de grotere circuits en zijn motor. In 2016 reed hij wederom in de Molenaar NSF100 en in België reed hij met dezelfde motor in het JuniorGP kampioenschap. In het Molenaar NSF100 kampioenschap werd Ruben vierde. In België mocht hij zich kronen tot kampioen in het Junior GP kampioenschap.

In 2016 reed Ruben tevens enkele wedstrijden met een Wildcard in de Moriwaki Cup mee. Dit beviel goed en hij wilde zich dan ook inschrijven voor dit kampioenschap in 2017. Helaas stopte deze klasse er mee, maar via KNMV bondscoach Barry Veneman wist hij op een Moto3GP machine in het ADAC NEC kampioenschap te komen. Hij kon terecht bij BV Racing Moto3 en kwam ook in de selectie van de KNMV. Daardoor heeft hij kunnen wennen aan de ADAC NEC klasse en de moto3 machines. In dit eerste jaar wist hij gelijk goede resultaten te boeken. Ook mocht hij deelnemen aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup selectiedagen, maar werd helaas niet geselecteerd voor dit kampioenschap in 2018.

Het was de wens van Ruben om in 2018 te strijden in de ADAC Northern Europe Cup op een Moto3 Standaard machine. Afgelopen weken hebben het team van Ruben en Ernst Dubbink Eveno Racing bij elkaar gezeten en kunnen deze droom voor Ruben werkelijkheid maken.

ruben bijman eveno 2017.jpg

Wij zijn blij Ruben te mogen verwelkomen in ons team en kijken er naar uit om komend jaar met hem aan de slag te gaan.
 
Ernst Dubbink: “Wij zijn blij met de komst van Ruben. Hij heeft al ervaring in de ADAC NEC en kent dus de meeste circuits waar wij rijden. Natuurlijk zal hij moeten wennen aan de motor, want een Standaard machine is niet te vergelijken met een GP motor. Wij gaan ons dit jaar richten op de ontwikkeling van de Ruben op maar ook naast de baan en proberen stappen hierin te maken. Als er progressie gemaakt word, komen de resultaten vanzelf.”

Ook willen we langs deze week iedereen die afgelopen vrijdagavond aanwezig was hartelijk bedanken voor hun komst, het was gezellig & druk bezocht!

Als laatste wensen we iedereen fijne feestdagen en alvast alle goeds voor 2018!