CIV Mugello - Ernst Dubbink

16-10-2015

Onderstaand het verslag van dit weekend door Ernst Dubbink:

CIV Mugello

Op uitnodiging van de Duitse bond (IDM) konden we met een wildcard deelnemen aan de laatste wedstrijd van het Italiaanse kampioenschap (CIV) op het circuit Mugello. Deze kans wilden we niet laten schieten en zo reisden we woensdagavond af richting Italië in de buurt van Florence.  
Vrijdag was het prachtig weer. Naast de vrije training stond ook de eerste kwalificatie al op het programma. Tijdens de vrije training was het vooral wennen, het was namelijk de eerste keer op het circuit Mugello. De rondetijden gingen stapsgewijs naar beneden en voor de kwalificatie werd de gearing van de motor aangepast. Tijdens de kwalificatie wist Ernst een 2.05,44 te rijden waarmee hij op een voorlopige 27e startplaats stond.

Zaterdag was het weer omgeslagen en kwam de regen met bakken uit de lucht. Zo werd de tweede kwalificatie onder natte omstandigheden verreden. Ernst wist een 18e tijd te noteren, maar kon geen tijdswinst boeken ten opzichte van de rondetijd op het droge circuit. Hierdoor bleef hij op een 27e plaats staan. De regen hield de hele dag aan en zo startte de eerste race als ‘wet race’. Ernst kende een goede start, maar door gedruk en een valpartij vlak voor hem waren de gewonnen plaatsen in de eerste ronde weer verloren.  De ronden erop wist hij wederom verschillende coureurs te passeren en zo klom hij op naar een 18e positie. Uiteindelijk finishte Ernst op een verdiende 16e plaats.

Op de zondag scheen gelukkig de zon, want voor regen komen we niet naar Italië! Tijdens de warming up was de baan nog wat nat van de regen in de nacht, waardoor deze rustig werd verreden. Tijdens de tweede race van het weekend was het circuit droog en scheen de zon volop! Ook deze keer wist Ernst goed te vertrekken en zo schoof hij een aantal plaatsen naar voren. Al vrij snel kon Ernst bij een  andere coureur aanhaken en reed zo lang en constant op de 18e plaats. Totdat drie ronden voor het einde een groep rijders achter hem versnelde en zo schoof Ernst in de slotfase van de race nog een aantal plaatsen terug. Dit was wel balen zo vlak voor het einde, wanneer de finish al bijna in zicht is. Uiteindelijk finishte Ernst als 21e van het volle veld van 37 rijders.

Dit was tevens alweer de laatste race van het jaar. Wij kijken terug op een mooi seizoen, met een aantal mooie podiumplaatsen en overwinningen en met als hoogtepunt de dubbele winst voor het team op Assen onder het toeziend oog van Tonnie! De komende winter staat in het teken van voorbereidingen treffen op het nieuwe seizoen en zo hopen wij volgend jaar nog sterker terug te komen! Wanneer er meer omtrent volgend seizoen bekend wordt, wordt u uiteraard op de hoogte gehouden.

Verder willen wij via deze weg alle sponsoren, supporters en alle andere steun op welke manier dan ook bedanken! Zonder steun waren wij niet op het niveau gekomen waar we nu zijn, bedankt!