BSB Assen - Walid Soppe

21-09-2015

Walid Soppe heeft tijdens zijn wildcard voor de British Moto3 in Assen weinig geluk gekend. Tijdens de eerste vrije training en tweede kwalificatie was het nat en in de eerste kwalificatie ging hij in de beginfase onderuit. Op zaterdagmiddag was het droog maar een crash in de opwarmronde van race 1 zorgde voor een vroegtijdig einde. Gelukkig was Walid in orde maar dit was niet te zeggen van zijn Honda. De motor brak na enkele salto’s in het grind te hebben gemaakt doormidden en vloog daarna in brand en werd in één klap afgeschreven.
Gelukkig bood Gieze Beekman uitkomst voor de race 
op zondag. Hij had nog een Honda Open Moto3 machine staan waar eerder Bo Bendsneyder mee reed in het Duits kampioenschap en zo gaf hij de kans om Walid toch van start te laten gaan op zondag.

Na een weekend vol drama heeft Walid op zondag een solide race kunnen rijden. Vanaf een twintigste startplaats kwam Walid langzamerhand naar voren. Acht ronden voor het eind begon het op start en finish te regenen en een rode vlag volgde. De race werd ingekort naar zes ronden en Walid startte ditmaal vanaf positie achttien. In het tweede deel wist de Eveno coureur zich nog naar een veertiende plaats te rijden en sloot het weekend zo toch nog enigszins positief af.

Langs deze weg willen wij de heer Beekman dan ook hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van de motor, zodat Walid tijdens de jaarlijkse sponsordag toch nog in actie kon komen.

Reactie Walid:

Reactie Race 1
” Het ging allemaal heel snel. Bij het terugschakelen schoot de motor soms in de vrij en hetzelfde was het geval bij Stekkenwal. Ik stuurde in en wou terugschakelen naar de drie alleen de motor kwam in de vrij te staan en schoof hard onderuit. In de grindbak vloog de motor over de kop en vloog hij in brand. Ik ben erg geschrokken en baal erg van het feit dat de motor is afgeschreven. Gelukkig ben ik er zelf ongeschonden vanaf gekomen en kan ik de volgende race van de Red Bull MotoGP Rookies Cup in Aragon gewoon rijden. Daarnaast ben ik zeer blij dat ik toch de tweede race kan rijden op zondag.’’

Reactie Race 2
” Het is jammer dat ik de motor nog niet kende en de motor niet afgesteld stond op de omstandigheden. Ik verloor namelijk erg veel tijd in de eerste sector waar het nat was. Ik ging wel steeds sneller alleen na de rode vlag was het een soort sprintrace van zes ronden en dus te kort om nog veel in te halen. Ik denk dat als ik nog vaker op deze machine mag rijden ik behoorlijk snel kan gaan. De motor voelde goed aan en ik ben Gieze Beekman zeer dankbaar dat hij de motor voor
mij ter beschikking stelde. ”