6e plaats voor Walid Soppe in race 1 op Assen

24-06-2017

In een spannende race van de Red Bull MotoGP Rookies Cup heeft Walid net niet het podium gehaald. Het 17-jarige racetalent uit Coevorden kwam als zesde over de finish. Het zag er lange tijd naar uit dat Walid in de top-3 zou eindigen, maar in de laatste ronde zakte hij toch nog enkele plekken terug.

 

 

Ondanks de terugval aan het eind hield Walid toch een voldaan gevoel over aan zijn zesde plaats, maar baalde tegelijkertijd van het feit dat Can zo makkelijk weg kon rijden bij de rest van het veld.

,,In de achtervolgende groep gingen we constant met elkaar in gevecht en dat zorgde ervoor dat Can makkelijk kon wegrijden”, zei Soppe. ,,Als het kan dan moet je zeker inhalen, maar het moet niet onnodig tijd kosten. Dat gebeurde helaas wel.”

Door deze zesde plaats mag de jongeling uit Coevorden tien punten bijschrijven. Bij de eerste twee races op het circuit van Jerez ging Walid onderuit. Zondag om 16.00 uur is de tweede race in de Rookies Cup, ook wel de kraamkamer van de MotoGP genoemd. Het is tevens het sluitstuk van de TT.