Dylan Charkowski.jpg

Naam: Dylan Czarkowski

Geboortedatum: 12-06-2006

Woonplaats: Coevorden

Motorfiets: NSF100

Raceklasse: Molenaar NSF100

Hobby’s: Sporten en sleutelen

Over mij:

Ik ben geboren in Frankrijk, woont sinds mijn 9e in Nederland, toen ik een keer naar de TT van Assen ben geweest wilde ikniets liever dan zelf motor rijden. Ik ben toen begonnen bij de Race-Kids van henk Schotman en heb enkele wedstrijden meegedaan bij de RAP.

Daarna ben ik overgegaan op een Ohvale via Bert Deroue waar ik erg veel plezier mee had, maar ik reed vaak alleen. Ik had me daarom afgelopen seizoen nog last minute ingeschreven bij de Molenaar cup.

Ik begon wat moeizaam de eerste race, het was tevens nog maar de tweede keer dat ik op een NSF reed.  Ik heb afgelopen jaar ontzettend veel geleerd en iedere race was ik weer een stuk sneller. Ik ben afgelopen winter heel vaak wezen trainen samen met Henk Soppe met de Minibike, en daarnaast heb ik nog 4 dagen in Spanje getraind met de NSF, ik kan dan ook niet wachten om aan het nieuwe seizoen te beginnen en ben erg trots dat ik door Eveno ondersteund wordt.


 justin Fokkert.jpg

Naam: Justin Fokkert

Geboortedatum: 15-05-2006

Woonplaats: Dalfsen

Motorfiets: Honda NSF250R

Raceklasse: European Talent Cup

Over mij:

Ik ben Justin Fokkert, geboren op 15 mei 2006 en ik ben inmiddels 12 jaar oud. Ik woon met mijn ouders, zus en broertje in het Overijsselse Dalfsen. Het racen heb ik geleerd van mijn vader. Een aantal jaar geleden kreeg ik voor mijn 3e verjaardag een tweedehands Chinees minibikeje om mee te spelen en sindsdien ben ik helemaal verknocht aan deze sport.

Prestaties tot nu toe:

In 2015 werd ik op mijn minibike Nederlands Kampioen in de Junior A van de RAP-Holland. Het jaar daarop in 2016 werd ik tijdens mijn debuutjaar Nederlands kampioen in de Junior B.
In 2017 maakte ik de overstap naar de schakelmotoren en nam ik deel aan de NSF 100 Molenaar Cup. Tijdens mijn debuutjaar in de Molenaar Cup werd ik 2e in het Algemene Klassement en kreeg ik tevens de titel" Rookie van het jaar 2017" uitgereikt. In 2018 verruilde ik niet alleen mijn NSF 100 motor voor een Ohvale GPO 160 machine, maar ook Nederland voor Italië om aldaar een competitie te gaan rijden in de CNV Motoasie GPO-160 Rookies Cup. Het lukte mij om deze competitie op mijn naam te zetten door kampioen te worden in de Noordelijke competitie. Maar ook de Nationale Italiaanse titel wist ik te veroveren tijdens de finale races in Latina (Rome) in oktober 2018.

Heden en een stukje toekomst:

Dit jaar ga ik deelnemen in Spanje op een Honda NSF250R motor aan het FIM CEV Repsol ETC (European Talent Cup). Dit is een grote stap voor mij. Dit jaar wordt dan ook gezien als leerjaar, wennen aan de nieuwe motor en aan de nieuwe omstandigheden. Mijn doelstelling dit jaar in het ETC is om mij te kunnen kwalificeren, om vervolgens deel te kunnen nemen aan een  aantal wedstrijden. Maar mijn voornaamste doel is vooral héél veel ervaring op te doen.
Eind 2019 wil ik graag gaan deelnemen aan de selectiedagen van de Red Bull Rookies, met als doel om geselecteerd te worden om deel te mogen nemen als vaste rijder in seizoen 2020.


Foto-Leon-1.jpg

Naam: Leon Stolte

Geboortedatum: 26-08-2001

Woonplaats: Nieuwleusen

Motorfiets: Honda CBR500R

Raceklasse: Supersport 300 in de OW Cup

Hobby’s: Sporten, mountainbiken, racen, motocross en alles wat met snelheid te maken heeft.

Over mij:

Al sinds dat ik 4 jaar oud ben doe ik aan motocross, in het begin reed ik op een 50cc motor, later overgegaan naar de 65cc, 85cc en125cc. Hierin heb ik jaren lang erg  veel energie en tijd en trainingsuren ingestoken, zowel op als naast de motor.
Afgelopen jaar zijn we nog hoger op gaan crossen qua niveau en heb ik deelgenomen aan de ONK (de Open Nederlandse kampioenschappen). Dit ging erg goed. Ik maakte erg veel vorderingen en ging steeds harder rijden en beter presteren.
Zelfs mocht ik nog mee doen aan de Dutch Masters of Motocross (ligt tussen het Nederlandse en het Europese niveau in) en bij deze wedstrijden komen erg veel buitenlanders uit heel Europa.

Op een gegeven moment kwam ik met Start Racing Nieuwleusen in gesprek of ik een keer voor hun wilde testrijden op een race motor. Na wat twijfelen voor een overgang van zand naar het asfalt heb ik dit toch maar met beide handen aangepakt en dit ging boven verwachting erg goed! Na een geweldige dag racen op de Yamaha 300cc en een positieve indruk achtergelaten te hebben tegenover Start heb ik dus besloten om vol voor de race te gaan.

Ik ga dit jaar dus voor Start Racing Nieuwleusen uitkomen in de OW-supercup 300cc (ook wel nederlandse kampioenschappen). Deze wedstrijden worden dan vooral op Assen verreden, en nog 1 in België en misschien nog 1 in Duitsland. Iedereen is in de race weekenden van harte welkom, Start Racing Nieuwleusen heeft op de wedstrijd dagen altijd de koffie klaar staan. Ik hoop zelf dan ook (als rookie in de wegrace) op mooie resultaten.


Mieke Abbink.jpg

Even voorstellen

Mijn naam is Mieke Abbink, ik ben 15 jaar, geboren op 18 juni 2003 en ik kom uit Almelo. 
Ik zit nu op de middelbare school het Noordik in klas Havo 5. 
Op deze school krijg je de mogelijkheid om naast het leren ook actief te zijn in de sport, hiervoor hebben ze een LOOT-status. 

Vanaf juni 2017 race ik in de Yamaha R3 Cup, en in 2018 rijd ik op dezelfde motor, alleen dan in het IDM SuperSport 300 klasse! Ook in 2019 ga ik van start in dezelfde competitie.

Hoe kom ik bij racen? 

Deze vraag komt vaak bij mensen op, hoe kan het dat een meisje van mijn leeftijd zo geïnteresseerd is in de motorsport?

Mijn vader, Jan Abbink, was van jongs af aan al fan van motorracen, hij ging vaak mee met André Stamsnijder (voormalig coureur) naar de races. 
Na vele jaren ervaring opgedaan begon hij in 2006 met zijn eigen team, het Abbink-Bos Racing team. 
Ik kreeg toen al veel mee van de racewereld, mijn vader is tot 2015 actief geweest in de wereldtop met Jasper Iwema.
Toen wilde ik zelf ook al heel graag racen! 

Het begin

Maar begin 2015 stond er opeens een Honda NSF 100 klaar om eens te proberen. Diezelfde middag reed ik mijn eerste rondjes achter de hal van Abbink Metaal, waar mijn vader mij begeleide.  

Vanaf het begin kreeg ik al hulp van Jasper Iwema en oud coureur Henny Boerman, zij hebben mij veel geholpen om mijn droom waar te maken.