Dylan Charkowski.jpg

Naam: Dylan Czarkowski

Geboortedatum: 12-06-2006

Woonplaats: Coevorden

Motorfiets: Yamaha R3

Raceklasse: Yamaha R3 Cup

Hobby’s: Sporten en sleutelen

Over mij:

Ik ben geboren in Frankrijk, woont sinds mijn 9e in Nederland, toen ik een keer naar de TT van Assen ben geweest wilde ikniets liever dan zelf motor rijden. Ik ben toen begonnen bij de Race-Kids van henk Schotman en heb enkele wedstrijden meegedaan bij de RAP.

Daarna ben ik overgegaan op een Ohvale via Bert Deroue waar ik erg veel plezier mee had, maar ik reed vaak alleen. Daarna heb ik in de Molenaar NSF100 cup gereden, diverse podiumplaatsen en een overwinning behaald maar in mijn 2e jaar was mijn lengte toch wel in mijn nadeel. Wat ik in de bochten goedmaakte verloor ik halverwege het rechte stuk alweer.

In 2021 ben ik daarom overgestapt naar de Yamaha R125 Cup en meteen in het 1e jaar pakte in het kampioenschap! Voor 2022 maak ik de overstap naar de Yamaha R3 Cup

 


 

Naam: Loris Veneman

Geboortedatum:

Woonplaats: Dalfsen

Motorfiets: KTM 250

Raceklasse: Northern Talent Cup

Over mij:

 


Foto-Leon-1.jpg

Naam: Leon Stolte

Geboortedatum: 26-08-2001

Woonplaats: Nieuwleusen

Motorfiets: Yamaha R6

Raceklasse: Supersport 600 in de OW Cup

Hobby’s: Sporten, mountainbiken, racen, motocross en alles wat met snelheid te maken heeft.

Over mij:

Al sinds dat ik 4 jaar oud ben doe ik aan motocross, in het begin reed ik op een 50cc motor, later overgegaan naar de 65cc, 85cc en125cc. Hierin heb ik jaren lang erg  veel energie en tijd en trainingsuren ingestoken, zowel op als naast de motor.
Daarna zijn we nog hoger op gaan crossen qua niveau en heb ik deelgenomen aan de ONK (de Open Nederlandse kampioenschappen). Dit ging erg goed. Ik maakte erg veel vorderingen en ging steeds harder rijden en beter presteren.
Zelfs mocht ik nog mee doen aan de Dutch Masters of Motocross (ligt tussen het Nederlandse en het Europese niveau in) en bij deze wedstrijden komen erg veel buitenlanders uit heel Europa.

Op een gegeven moment kwam ik met Start Racing Nieuwleusen in gesprek of ik een keer voor hun wilde testrijden op een race motor. Na wat twijfelen voor een overgang van zand naar het asfalt heb ik dit toch maar met beide handen aangepakt en dit ging boven verwachting erg goed! Na een geweldige dag racen op de Yamaha 300cc en een positieve indruk achtergelaten te hebben tegenover Start heb ik dus besloten om vol voor de race te gaan.

Inmiddels rijd ik nog steeds bij het Start Racing team en inmiddels in de Supersport 600. In 2021 heb ik mijn 1e podiumplaats gepakt in de A groep en dat hoop in in 2022 nog veel vaker te doen!


 

 

Naam: Walid Soppe

Geboortedatum:

Woonplaats:

Motorfiets:

Raceklasse:

Hobby’s:

Over mij:

Even voorstellen


Naam: Maik Duin

Geboortedatum: 22-12-2005

Woonplaats: Rijssen

Motorfiets: Honda NSF 250R

Raceklasse: Honda Talent Challenge

Even voorstellen:

Maik is al op 4-jarige leeftijd (2010) begonnen met motorcross. Eerst op een Yamaha PW50 en toen hij 6 jaar was, ging hij wedstrijden rijden met een KTM50. In 2013 maakte hij voor het eerst kennis met de pocketbikes bij RACE-KIDS. Een seizoen later wist Maik overwinningen te behalen in de NK Minibike met RACE-KIDS en sloot hij het jaar af als tweede in de eindstand. Vervolgens was het tijd voor Maik om in 2015 de overstap te maken naar de NK Minibike Junior A klasse, waarin hij opnieuw podiumplaatsen wist te behalen.

Voor het seizoen 2016 werd Maik geselecteerd voor de Molenaar NSF100 Cup. In totaal heeft Maik drie seizoenen gereden in deze talentencompetitie, waar vanuit in het verleden al veel rijders zijn doorgestroomd naar het WK. Zijn beste resultaat behaalde Maik in de laatste race van 2018 op Berghem met een tweede plaats. In het seizoen 2019 maakte Maik de volgende stap gemaakt in zijn carrière en ging hij rijden in de Open 125cc klasse. Het seizoen liep geweldig! In zestien races wist Maik zeven races te winnen en stond hij twaalf keer op het podium. Dit leverde hem de Nederlandse titel op!

Northern Talent Cup

In het seizoen 2020 heeft Maik de overstap gemaakt naar de grote circuits en ging rijden in de Northern Talent Cup, een talentencompetitie met KTM Moto3 motoren met rijders uit Noord Europa. Het kampioenschap wordt ondersteund door Dorna, de organisator van de MotoGP en Grand Prix. Vanwege de COVID-19 situatie is de kalender lang uitgesteld en werden er slechts vier evenementen kort achter elkaar verreden. Het was daarom zeker geen makkelijk seizoen, maar Maik heeft er ontzettend veel van geleerd! 

In 2022 rijd ik voor het Ernst Dubbink Eveno Racing Team in de British Talent Cup, ik heb er veel zin in!