Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2023 met dank aan Vechtdal TV
Opgave machinekeuring classic tt vrijdag 21 juni 2024

Op vrijdagavond 21 juni a.s. vindt er wederom een machinekeuring plaats in het centrum van Gramsbergen, we zullen rijdend vanuit het paddock richting Gramsbergen gaan en ook vanuit Gramsbergen weer over de openbare weg onder begeleiding terug rijden.

Vertrek zal zijn 18:45 uur vanaf het rennerskwartier in Anerveen.

Deelname is verplicht in motorpak, handschoenen, laarzen en helm dit ivm de veiligheid en de uitstraling.

Wilt u meedoen vul dan onderstaand formulier in, er zijn geen kosten aan verbonden.

Let wel dat deelname alleen bedoeld is voor motoren die ook op zaterdag aan de Classic TT  deelnemen.

Er is een maximum aantal deelnemers (max 40) ivm de verzekering, vol = vol

 

U kunt zich opgaven hiervoor via de onderstaande link:

 

Opgave machinekeuring

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Evert Noteboom

Secretaris stichting Eveno Racing

14-16 jun World Super sport 300 Italië

Met Loris Veneman 

supersport 300

IDM 21-23 juni Most. [CZ]

Dylan Czarkowski in de 300 super sport

Thijs Westenberg in de supersport 600

23 juni Europese .talentcup Circuit Autodromo Internacional Algarve

met Kiano Veiier

Vrijdag 12 juli zaterdag 13 juli IDC Assen

IDC  600 supersport

met Maik duin en Julian Van Kalkeren 

gratis toegang

Historie: 1996-2018

1996: ontstaan
Eveno Racing is ontstaan uit een groep enthousiaste motorsportliefhebbers en heeft als doel om jong talent de kans te geven om te racen. De motorsport is een vreselijk dure sport, en als jonge jongen is het zeer moeilijk om alles financieel rond te krijgen.

Eveno is in 1996 ontstaan met Evert Noteboom als coureur. De eerste 2 jaar werd in nog met een brommer geracet maar later bood zich de kans om te gaan rijden in het Open Nederlands Kampioenschap supersport 600.

Dit is een van de meest aansprekende klasses van Nederland, en deze kans werd dan ook met beide handen aangegrepen.

Van 1999 t/m 2002 heeft Evert bij de stichting Start gereden met financiële steun van Eveno Racing. Het laatste jaar bezette Evert halverwege het seizoen de 4e plaats in het klassement maar een harde crash maakte een einde aan zijn wegrace-carrière

In 2003 besloten wij om Rik Lenters te ondersteunen, ook een jonge jongen (18 jaar) dus een geschikte kandidaat voor ons.

Het seizoen 2003 werd er gereden in de KNMV cup in de klasse tot 600 cc, en Rik werd met rijden en afstelling geholpen door Evert Noteboom. Ondanks zijn verouderde motor t.o.v. de rest van het veld werden er toch goede resultaten geboekt.

Aan het eind van dat seizoen heeft Rik nog meegedaan aan de Zeelenberg Speedweek, dit is een trainingsweek onder begeleiding van zeer ervaren coureurs zoals Wilco Zeelenberg, Torleif Hartelman en Barry Veneman.
Dit ging zeer goed en mede door positieve berichten van zijn begeleiders werd Rik benaderd door de Stichting Start om voor hen uit te komen.

Hier heeft Rik vier seizoenen voor gereden met twee podiumplaatsen als hoogtepunt. Na het seizoen 2007 kreeg Rik de kans over te stappen naar de Dutch Superbikes klasse, toch wel de meest aansprekende klasse van Nederland. Dit bij het Serco racing team uit Lemelerveld op een Ten Kate Honda Fireblade. Na het seizoen 2009 besloot Rik om zijn racehelm aan de wilgen te hangen en zijn wij op zoek gegaan naar jong talent.

Seizoen 2010 en 2011: De keus is gevallen op Danny de Boer uit Staphorst. Doordat de tweejarige samenwerking met Serco racing uitstekend was bevallen zijn we met Danny de Boer doorgegaan in De Dutch Superbikes met Serco racing.

Danny zat op dat moment zonder team en met zijn leeftijd van 20 jaar paste hij uitstekend bij onze doelstelling. Het eerste jaar overtrof Danny de verwachtingen van iedereen, door meteen het Nederlands kampioenschap te pakken in een bloedstollende finale op het circuit van Assen.

In 2011 zijn we nog een jaar doorgegaan met Danny en mede door enkele keren domme pech is hij dat seizoen als vierde geëindigd.

Danny de Boer is voor het seizoen 2012 benaderd door het Duntep team uit zijn eigen woonplaats waarbij onze doelstelling behaald werd: racetalent de kans te geven zich in de kijker te rijden en om hogerop te komen. 

In 2012 en 2013 hebben we Dennis Koopman ondersteund, Dennis heeft twee jaar gereden in de Moriwaki GP3 Juniorcup. Een standaard opstapklasse waarbij gereden werd met identieke motoren. Hier werden goede resultaten behaald. Daarnaast hebben we in 2013 Ernst Dubbink ondersteund welke ook zorg droeg voor de begeleiding van Dennis

In het seizoen 2014 zijn we verder gegaan met een nieuwe coureur: Walid Soppe uit Coevorden, destijds 14 jaar en wil dolgraag de nieuwe Rossi worden. Hij racet al geruime tijd in de minibikes en was in 2013 derde geworden in de Molenaar NSF cup, een standaard klasse met identieke Honda NSF 100 cc motoren. Voor 2014 wilde hij graag de hoogste trede van deze klasse beklimmen en wij zijn hem daarbij gaan helpen. Ook de samenwerking met het Ernst Dubbink racingteam werd voortgezet waarbij Ernst zorg droeg voor begeleiding van Walid.

In 2014 heeft Walid een enorme stap gemaakt: met overmacht kampioen in de Molenaar NSF100 cup: meeste aantal overwinningen ooit, veel baanrecords verbroken en daarnaast ook veel kilometers gemaakt met onze eigen Moriwaki als training voor 2015 want dat was eerst het doel voor 2015: Moriwaki rijden.

Maar in oktober kreeg dat een andere wending toen hij als klap op de vuurpijl geselecteerd werd voor de prestigieuze Red Bull MotoGP Rookies Cup. Uit 109 coureurs werden 12 coureurs gekozen, dan mag je jezelf gerust bijzonder noemen!

In 2015 zijn we door gegaan met de samenwerking met Ernst Dubbink, naast de Red Bull Rookies Cup reed Walid daarnaast in de IDM Moto3 standard in het team van Ernst. Hier werden verschillende podiumplaatsen gepakt en zelfs 2 overwinningen.

In de Red Bull Rookies Cup was leren en progressie maken het doel, en dat Walid hierin geslaagd is bleek eind van het seizoen toen hij hoorde dat hij ook in 2016 deel zou uitmaken van de RBR Cup. Daarnaast kreeg hij eind 2015 de kans 1 wedstrijd op de Dutch racing Team Honda te rijden. Bo Bendsneyder stroomde door naar de WK Moto3 en Walid greep deze kans met beide handen aan en deed het boven verwachting.

In 2016 hebben we Walid Soppe opnieuw ondersteund en hebben we de samenwerking met het Ernst Dubbink racingteam voortgezet. Omdat Walid was doorgestroomd naar het Dutch Racing Team hebben we een nieuwe coureur gezocht om de plek op te vullen. Dit was de destijds 15-jarige Sander kroeze uit Mussel welke ook geselecteerd was voor de Red Bull Rookies. Sander deed het goed in het team van Ernst en pakte tijdens de sponsordag een verdiende 2e plaats.

In de Red Bull Rookies kon Sander mede door veel pech zijn potentieel niet echt laten zien en werd voor 2017 helaas niet geselecteerd. 

In 2017 hebben we naast Walid Soppe uit Coevorden de 14 jarige Jeffrey Buis uit Steenwijkerwold ondersteund. Jeffrey kwam dat jaar uit in het NEC Moto3 kampioenschap in het Ernst Dubbink Eveno racing team. Walid stond in de GP klasse van de NEC Moto3 klasse aan de start en tevens voor het 3e jaar op rij kwam hij uit in de Red Bull MotoGP Rookies Cup

2018: Jeffrey heeft eind 2017 aangegeven over te willen stappen naar de Supersport 300 klasse, hierdoor kwam er weer een plek vrij in het team van Ernst Dubbink. Dit jaar zal Ruben Bijman uit Lopik in het team van Ernst rijden. Alleen werd begin 2018 duidelijk dat de NEC Moto3 klasse stopte waardoor er gekeken moest worden naar een andere competitie. Dit jaar gaat het team dan ook van start in Spanje in de European talent Cup. Hier rijdt iedereen met een standaard Honda Moto3 fiets. daarnaast kijgen Walid Soppe en Dennnis Koopman ook nog een kleine bijdrage van ons: zij komen beiden uit in de WK Supersport 300 klasse.