Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2024

19-21-juli World Super sport 300 Tsjechische

Met Loris Veneman 

supersport 300

IDM 26-28 Juli-Schleiz

Dylan Czarkowski in de 300 super sport

Thijs Westenberg in de supersport 600

23-25 aug IDC Oscherersleben Duitsland

IDC  600 supersport

met Maik duin en Julian Van Kalkeren 

gratis toegang

15 sep Europese .talentcup circuit Jerez-Angel Nieto

met Kiano Veiier

Afgelopen weekend had ik mijn derde raceweekend van het IDM kampioenschap in Most Tsjechië. Het was een lastig weekend omdat dit een baan was waar ik nog niet met de Yamaha R6 heb gereden, maar ik heb veel geleerd.

 

Vrijdag
In de eerste vrijetraining was het vooral de baan leren kennen en uitzoeken waar ik kon remmen en welke lijnen ik moest rijden op deze baan. In de tweede vrijetraining ging het al een stuk beter en kon ik mijn tijd met een paar seconde aanscherpen. Het was een leerzame dag maar we waren nog lang niet waar we wilde staan.

 

Zaterdag
De zaterdag bestond uit twee kwalificaties en een wedstrijd. In de eerste kwalificatie was de baan nog een beetje nat dus waren de tijden niet heel snel en moest het dus gebeuren in de tweede kwalificatie. Het ging een stuk beter in de tweede kwalificatie, we hadden een goede afstelling voor de motor en de ronde tijden waren al weer wat lager. De race, ik had een hele goede start en wist 8 plekken te winnen. Helaas door een technisch probleem kon ik het tempo niet hoog houden en verloor ik veel tijd ten op zichtte van de rest.

Zondag
In de warm-up konden we niet veel rijden door een rode vlag, maar het technisch probleem wat we hadden leek weg te zijn. In de tweede race had ik weer een goede start en won een paar posities. Maar na één rondje kwam het technisch probleem weer terug en moest ik weer langzamer rijden. Dit was heel erg jammer want mijn tempo was een stuk hoger dan in de vorige race.
Een weekend waarin ik veel heb kunnen leren. We weten waar de verbeter punten liggen, dus ik ben helemaal klaar voor de volgende wedstrijd in Schleiz van 26 tot en met 28 juli.