Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2024

19-21-juli World Super sport 300 Tsjechische

Met Loris Veneman 

supersport 300

IDM 26-28 Juli-Schleiz

Dylan Czarkowski in de 300 super sport

Thijs Westenberg in de supersport 600

23-25 aug IDC Oscherersleben Duitsland

IDC  600 supersport

met Maik duin en Julian Van Kalkeren 

gratis toegang

15 sep Europese .talentcup circuit Jerez-Angel Nieto

met Kiano Veiier

 

*Kiyano Veijer | FIM JuniorGP Portimão | Results & Quote zaterdag* `Uitstekende kwalificatiedag, Kiyano plaatst zich rechtstreeks voor de hoofdrace van zondag` *Kiyano Veijer:* “Zaterdagochtend tijdens de Training konden we meteen goed mee met de rest van het veld in mijn groep. Helaas gooide een klein technisch probleem tijdens mijn tweede stint roet in het eten. Hierdoor konden we onze tot dan toe snelste rondetijd niet meer aanscherpen en werd de 14e rondetijd mijn deel. Dat was wel jammer, want hierdoor moesten we in Q1 starten. In deze slechts 15 minuten tellende sessie moest ik me dan ook alsnog zien te plaatsen voor Q2. Dat lukte hetgeen me tevens rechtstreekse plaatsing opleverde voor de hoofdrace, dit ondanks dat iedereen zat te wachten en ik het initiatief moest nemen. In Q2 was het een stuk warmer en daarnaast stak ook de wind nog eens de kop op. Ook hier was het weer hetzelfde liedje, veel coureurs zaten opnieuw te wachten en te azen op een sleepje. In de laatste paar ronden heb ik dan ook maar weer mijn eigen plan getrokken en dat resulteerde in een twaalfde rondetijd in mijn groep. Met deze tijd zal ik zondag ongeveer vanaf P24 op de grid aan de race mogen beginnen, al moeten we nog even op de exacte startpositie. Maar het belangrijkste is, we staan erbij, mijn eigen tempo is goed en dat geeft me vertrouwen voor de race van Zondag 23 juni*

*Kiyano Veijer | FIM JuniorGP Portimão | Results & Quote zondag* `Race | P 24 | + 43.842` > *Kiyano Veijer:* “Mijn start was matig vandaag, maar de eerste paar ronden waren vervolgens heel erg goed, ik kon goed aanvallen en wist een flink aantal plaatsen goed te maken. Maar telkens als we het lange rechte stuk opkwamen vlogen ze er allemaal weer langs. De reden hiervoor was dat we onze gearing te kort hadden staan. Dat was best wel balen, maar na een tijdje begon ook mijn knie op te spelen. Hoe dit kwam, het afgelopen weekend ben ik gevallen met de mountainbike en heb daarbij mijn knie geblesseerd. Ondanks dat het steeds lastiger ging in de race kijk ik wel terug op een geslaagd weekend hier in Portimão. Het belangrijkste is dat mijn tempo goed was dit weekend, alleen alles moet kloppen in dit competitieve veld en dat was in mijn situatie dus niet helemaal het geval.” *Volledige uitslagen:* https://www.racesport.nl/evenement/22-06-2024/04-fim-juniorgp-portimao-2024/ De eerstvolgende FIM JuniorGP ronde van het seizoen wordt verreden in het weekend van 13-15 september op Circuito de Jerez – Angel Nieto.