Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2023 met dank aan Vechtdal TV
Opgave machinekeuring classic tt vrijdag 21 juni 2024

Op vrijdagavond 21 juni a.s. vindt er wederom een machinekeuring plaats in het centrum van Gramsbergen, we zullen rijdend vanuit het paddock richting Gramsbergen gaan en ook vanuit Gramsbergen weer over de openbare weg onder begeleiding terug rijden.

Vertrek zal zijn 18:45 uur vanaf het rennerskwartier in Anerveen.

Deelname is verplicht in motorpak, handschoenen, laarzen en helm dit ivm de veiligheid en de uitstraling.

Wilt u meedoen vul dan onderstaand formulier in, er zijn geen kosten aan verbonden.

Let wel dat deelname alleen bedoeld is voor motoren die ook op zaterdag aan de Classic TT  deelnemen.

Er is een maximum aantal deelnemers (max 40) ivm de verzekering, vol = vol

 

U kunt zich opgaven hiervoor via de onderstaande link:

 

Opgave machinekeuring

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Evert Noteboom

Secretaris stichting Eveno Racing

14-16 jun World Super sport 300 Italië

Met Loris Veneman 

supersport 300

IDM 21-23 juni Most. [CZ]

Dylan Czarkowski in de 300 super sport

Thijs Westenberg in de supersport 600

23 juni Europese .talentcup Circuit Autodromo Internacional Algarve

met Kiano Veiier

Vrijdag 12 juli zaterdag 13 juli IDC Assen

IDC  600 supersport

met Maik duin en Julian Van Kalkeren 

gratis toegang

Loris Veneman van start tijdens Kawasaki ZX-4RR series in Donington (UK)

 

Met de introductie in 2023 van de nieuwe Kawasaki ZX-4RR 400cc 4- cilinder supersport machine werd al snel duidelijk dat deze machine geboren was om op het circuit te rijden. Een vermogen van 80 pk en een maximum toerental van 15.000tpm gecombineerd met een rijwielgedeelte geïnspireerd op de ZX-6R. Alle ingrediënten voor een geweldige sport machine zijn aanwezig.

Normaal gesproken is Loris natuurlijk vaste deelnemer met het MTM Kawasaki team tijdens het WK Supersport 300 maar tijdens de WK Superbike wedstrijd op het circuit van Donington 12 t/m 14 juli in Engeland staat de 300 klasse niet ingepland. Dit gaf ruimte in het programma om een wildcard in de nieuwe Tracker Kawasaki ZX-4RR series te rijden.

Via MSS Performance (official technical partner Kawasaki UK) werd contact opgenomen en werd de wildcard geregeld. Voor Loris betekent dit deelname in een nieuwe klasse op een nieuwe motor en op een nieuw circuit. Genoeg uitdaging maar wel een geweldige ervaring. Donington is een van de mooiste circuits ter wereld en echt een “rijders” baan.  De motor zal nieuw zijn en doordat het een hoogtoerige 4 cilinder motor met meer vermogen is zal deze totaal anders zijn dan de supersport 300 waar Loris normaal mee rijdt.

Deelname aan de ZX-4RR race in Donington is een eerste stap in de voorbereidingen richting Supersport 600 in de toekomst. Het WK SSP300 seizoen is nog lang maar het is belangrijk om ervaring op te gaan doen en alvast te trainen met de zwaardere 600 machines.

Het programma voor de komende periode wordt opgepakt in Misano (Italië) met daarna Donington (UK) gevolgd door de races in Most (Tsjechië) Ondertussen werkt Loris hard aan het afronden van zijn examens voor de HAVO en zullen we een aantal testen afwerken op een ZX-4RR machine.

Rijder aan het woord:

Ik vind het een geweldige kans om met een wildcard mee te kunnen doen op een zwaardere machine. Ook ben ik erg benieuwd naar de eerste test. Om dit allemaal goed te kunnen doen moet je fysiek heel fit zijn, hardlopen sportschool en fietsen doe ik dagelijks. Op het moment zit ik veel op de racefiets en train ik nu op maandagavond mee met de snelste groep van schaatsclub stokvisdennen dat gaat mooi en ik kan het tempo prima aan. Familie Wennemars traint hier ook mee en we gaan dan tot het uiterste en dat vind ik geweldig. Ook ben ik nu op 4 wielen te vinden en heb ik mijn rijbewijs in 1keer gehaald, ik rij al wel veel maar dan met mijn ouders ernaast als begeleider, als ik 18 ben mag ik zelf op pad.

Nu focus op het WK in Misano waar ik meer dan klaar voor ben.

 

Met vriendelijke groet/ kind regards,

 

Loris en Barry Veneman