Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2023 met dank aan Vechtdal TV
Opgave machinekeuring classic tt vrijdag 21 juni 2024

Op vrijdagavond 21 juni a.s. vindt er wederom een machinekeuring plaats in het centrum van Gramsbergen, we zullen rijdend vanuit het paddock richting Gramsbergen gaan en ook vanuit Gramsbergen weer over de openbare weg onder begeleiding terug rijden.

Vertrek zal zijn 18:45 uur vanaf het rennerskwartier in Anerveen.

Deelname is verplicht in motorpak, handschoenen, laarzen en helm dit ivm de veiligheid en de uitstraling.

Wilt u meedoen vul dan onderstaand formulier in, er zijn geen kosten aan verbonden.

Let wel dat deelname alleen bedoeld is voor motoren die ook op zaterdag aan de Classic TT  deelnemen.

Er is een maximum aantal deelnemers (max 40) ivm de verzekering, vol = vol

 

U kunt zich opgaven hiervoor via de onderstaande link:

 

Opgave machinekeuring

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Evert Noteboom

Secretaris stichting Eveno Racing

14-16 jun World Super sport 300 Italië

Met Loris Veneman 

supersport 300

IDM 21-23 juni Most. [CZ]

Dylan Czarkowski in de 300 super sport

Thijs Westenberg in de supersport 600

23 juni Europese .talentcup Circuit Autodromo Internacional Algarve

met Kiano Veiier

Vrijdag 12 juli zaterdag 13 juli IDC Assen

IDC  600 supersport

met Maik duin en Julian Van Kalkeren 

gratis toegang

                 Maik Duin wint zijn eerste Dutch Supersport race in Assen 

Maik Duin heeft op overtuigende wijze de derde Dutch Supersport race van het seizoen 2024 op zijn naam geschreven. De 18-jarige coureur wist na de start binnen anderhalve ronde van de vierde naar de eerste plaats te komen op het TT Circuit Assen. De leidende positie stond Maik niet meer af, waarmee de Racing Team Rijssen coureur zijn eerste Dutch Supersport overwinning behaalde.

Het waren goede en zonnige omstandigheden tijdens de derde ronde van het Dutch Supersport kampioenschap 2024 op het TT Circuit Assen. Maik Duin begonnen met vertrouwen aan de racedag, nadat hij tijdens de voorgaande race een podiumplaats had behaald. De Suzuki-coureur begon sterk in de eerste kwalificatie en zette de snelste tijd, waardoor hij de voorlopige pole position in handen had. In de tweede kwalificatie ging hij op jacht naar een nog snellere tijd. In een poging daarbij kwam Maik ten val. In de gecombineerde uitslag van de kwalificatie eindigde de coureur uit Rijssen als tweede.

Racing Team Rijssen werkte hard om de motor weer gereed te krijgen voor de race. Maik had een uitstekende start en dook als leider de eerste bocht in. Echter werd de race in de openingsronde stilgelegd vanwege een crash. Er volgde een herstart over tien ronden. Opnieuw kwam Maik goed van zijn plaats. In de eerste bocht kwam de jonge rijder in het gedrang te zitten, waardoor hij terugviel naar een vierde plaats. Dat Maik een goed tempo had liet hij vervolgens zien door binnen anderhalve ronde de drie rijders voor hem te passeren en de leiding te nemen. De Suzuki-coureur reed zich vervolgens los van de concurrentie. Niemand kon Maik meer achterhalen en met een kleine twee seconden voorsprong kwam hij na tien ronden als winnaar over de eindstreep.

Maik: “Echt super om mijn eerste overwinning te behalen in Assen! Het is een teampresentatie. Ik wil het team bedanken voor hun harde werk na mijn crash in de kwalificatie. Marc Hoegee en Jeroen bedankt voor het goede werk aan de motor. En natuurlijk dank al mijn sponsoren, want zonder jullie kan ik hier niet winnen! We hebben laten zien een heel goed pakket te hebben. Dit smaakt naar meer!”

Door zijn overwinning gaat Maik na drie races aan de leiding in het Dutch Supersport kampioenschap. De volgende Dutch Supersport ronde staat gepland op 12 en 13 juli in Assen, dan staan er twee races op het programma.

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie