Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2023 met dank aan Vechtdal TV
Opgave machinekeuring classic tt vrijdag 21 juni 2024

Op vrijdagavond 21 juni a.s. vindt er wederom een machinekeuring plaats in het centrum van Gramsbergen, we zullen rijdend vanuit het paddock richting Gramsbergen gaan en ook vanuit Gramsbergen weer over de openbare weg onder begeleiding terug rijden.

Vertrek zal zijn 18:45 uur vanaf het rennerskwartier in Anerveen.

Deelname is verplicht in motorpak, handschoenen, laarzen en helm dit ivm de veiligheid en de uitstraling.

Wilt u meedoen vul dan onderstaand formulier in, er zijn geen kosten aan verbonden.

Let wel dat deelname alleen bedoeld is voor motoren die ook op zaterdag aan de Classic TT  deelnemen.

Er is een maximum aantal deelnemers (max 40) ivm de verzekering, vol = vol

 

U kunt zich opgaven hiervoor via de onderstaande link:

 

Opgave machinekeuring

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Evert Noteboom

Secretaris stichting Eveno Racing

14-16 jun World Super sport 300 Italië

Met Loris Veneman 

supersport 300

IDM 21-23 juni Most. [CZ]

Dylan Czarkowski in de 300 super sport

Thijs Westenberg in de supersport 600

23 juni Europese .talentcup Circuit Autodromo Internacional Algarve

met Kiano Veiier

Vrijdag 12 juli zaterdag 13 juli IDC Assen

IDC  600 supersport

met Maik duin en Julian Van Kalkeren 

gratis toegang

                                                                                                                                                                                                              Wat een race…. 

Afgelopen zaterdag stond wedstrijd nr 3 op de agenda. Julian had op de vrijdag voorafgaand aan de wedstrijd een goede trainingsdag gehad en zelfs nog een aantal ronden met WK rijder Glenn van Straalen mogen rijden. Een super ervaring voor hem, maar door een rode vlag bleef het helaas maar bij een paar ronden. 

Q1: doordat gisteren de laatste sessie al vroegtijdig was afgelopen door de rode vlag situatie, had Julian deze kwalificatie zo goed als nieuwe banden. 

Dit was te zien aan zijn tijden want hij reed deze kwalificatie maar 0.1 boven zijn PR en wist een tijd te noteren van 1:45.1. Goed voor een 9de plek op de grid

Q2: kunnen we kort over zijn…. Julian was teveel in zijn hoofd bezig en reed te geforceerd en wist hierdoor zijn tijd dan ook niet te verbeteren. De tijd die hij in Q1 had gezet bleek nog steeds goed voor een 9de startpositie. 

Race: na een hele goede start ging Julian een aantal rijders voorbij. Al snel werd er met rood gezwaaid want achter Julian was het erg mis gegaan bij de start. 2 coureurs waren in aanraking gekomen met elkaar en de zwaarbeschadigde motor van 1 van de coureurs had een flink oliespoor achtergelaten. De crash zag er heftig uit, maar zoals het nu lijkt is het voor beide coureurs aardig goed afgelopen. 
Herstart: Julian was weer goed weg en ging als 4de bocht 1 in. Na een crash voor hem en 2 inhaal acties wist Julian zelfs de koppositie over te nemen  De eerste 2 doorkomsten lag hij nog steeds op kop, maar de 2 volgende coureurs waren nog een stuk sneller. Julian kon de koppositie dan ook niet houden en moest na een aantal ronden ook toezien hoe Finn hem voorbij kwam. Julian probeerde nog aan te haken, maar kon het tempo niet volhouden. Julian wist tot aan de laatste bocht de 3de positie vast te houden. Door een hapering in de machine in de laatste bocht werd hij helaas voorbij gestoken voor de finish en leek hij 4de te worden. Echter waren er meteen vraagtekens of de mede coureur niet over het groen was gegaan. Na het terug kijken van onze eigen beelden bleek dit inderdaad zo te zijn. Het team heeft toen protest aangetekend

bij de wedstrijdleiding en na het bestuderen van hun eigen beelden moesten Julian en de andere coureur bij de wedstrijdleiding komen.

Het officiële bericht was als volgt:’ #95 1 positie straf – inhalen #34 via tracklimits met voordeel ronde 10′ .
Dit betekend dus dat Julian 3de is geworden in deze wedstrijd. De teleurstelling maakte plaats voor blijdschap. De podium ceremonie was helaas al geweest, dus we hebben helaas geen 1ste podium foto, maar dat maakt de prestatie niet minder! Een 3de plaats in zijn 3de wedstrijd met deze machine💪🏻. 

Julian is in het klassement opgeklommen tot een knappe 4de plaats. 

1. Maik Duin: 258 punten
2. Finn de Bruin: 243 punten
3. Sven Doornenbal: 203 punten
4. Julian: 195 punten
5. Kay van Steenbergen: 192 punten

De volgende IDC wedstrijden zijn op 13 Juli, weer op het TT circuit van Assen.