Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2023 met dank aan Vechtdal TV
Opgave machinekeuring classic tt vrijdag 21 juni 2024

Op vrijdagavond 21 juni a.s. vindt er wederom een machinekeuring plaats in het centrum van Gramsbergen, we zullen rijdend vanuit het paddock richting Gramsbergen gaan en ook vanuit Gramsbergen weer over de openbare weg onder begeleiding terug rijden.

Vertrek zal zijn 18:45 uur vanaf het rennerskwartier in Anerveen.

Deelname is verplicht in motorpak, handschoenen, laarzen en helm dit ivm de veiligheid en de uitstraling.

Wilt u meedoen vul dan onderstaand formulier in, er zijn geen kosten aan verbonden.

Let wel dat deelname alleen bedoeld is voor motoren die ook op zaterdag aan de Classic TT  deelnemen.

Er is een maximum aantal deelnemers (max 40) ivm de verzekering, vol = vol

 

U kunt zich opgaven hiervoor via de onderstaande link:

 

Opgave machinekeuring

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Evert Noteboom

Secretaris stichting Eveno Racing

IDM 1-2 juni Oscherslebem .Duitland

Dylan Czarkowski in de 300 super sport

Thijs Westenberg in de supersport 600

14-16 jun World Super sport 300 Italië

Met Loris Veneman 

supersport 300

23 juni Europese .talentcup Circuit Autodromo Internacional Algarve

met Kiano Veiier

Vrijdag 12 juli zaterdag 13 juli IDC Assen

IDC  600 supersport

met Maik duin en Julian Van Kalkeren 

gratis toegang

Loris Veneman behaald WK podium in thuis race,

Het afgelopen weekend stond het TT-circuit natuurlijk in het teken van de WK superbike races. Een vol weekend met spectaculaire races stonden op het programma. Assen in april is altijd een beetje spannend, wat gaat het weer doen en kunnen we iets met de voorspellingen?

Kou en regen waren 2 elementen waar we rekening mee moesten houden in eigenlijk alle dagen. Laten we dan ook gelijk beginnen om het publiek en alle sponsoren te bedanken voor de mooie opkomst gedurende het weekend. Vanaf donderdag was het al topdrukte met veel media events, donderdagavond mocht Loris voor Motul in de binnenstad van Assen handtekeningen uitdelen en ook tijdens de paddock show en pitwalk op vrijdag, zaterdag en zondag heeft Loris meer dan 500 handtekeningen kaarten uitgedeeld. Geweldig.

.

We hadden natuurlijk getest op Assen waardoor we zowel een droog als nat weer setting hadden, Loris heeft geen moeite met regen en het past ook bij zijn rijstijl. Tijdens de eerste training begonnen we met regenbanden maar Loris was de eerste die binnenkwam om de kans op slicks te wagen. Een goede keuze, hiermee spaarden we de regenbanden en kon Loris vertrouwen tanken met slicks op een natte baan.

Tijdens de Superpole was het opnieuw nat, we hadden de extra regenband dus we zijn gestart met gebruikte banden en gaven Loris de keuze om binnen te komen voor slicks of een nieuwe regenband. Op het moment dat Loris op P2 stond kwam hij binnen en koos resoluut voor een nieuwe regenband, het was te nat gaf hij aan. Toch leek het droog te worden. Met nog 7 minuten te gaan werd het spannend, het droogde zeer snel en er waren een aantal rijders op slicks vertrokken. In de laatste minuut gaf Loris alles en glibberde met regenbanden naar een P4 op de grid. Een prima start punt.

Race 1 begon goed met een mooie kopgroep die meteen tempo draaide, in ronde 3 kwam Jeffrey Buis (oud teamgenoot van Loris) ten val en dit veroorzaakte een rode vlag. Gelukkig was Jeffrey ok. De herstart mocht Loris vanaf P1 beginnen en dit verliep ook goed, de race ging over 5 ronden dus het was een sprint geworden. Loris reed de hele race aan de kop van het veld maar werd daardoor op de rechte stukken ingehaald. In de laatste ronde lag Loris op P4 wat een goede plek is voor de winst maar werd hij helaas buiten de baan gedrukt waardoor hij weer vanaf P8 moest terugkomen, dit lukte redelijk en op de finishlijn kon hij er een vierde plek uit slepen. Een uur na de finish kregen we het bericht dat Loris een penalty kreeg en teruggezet werd naar P5. De reden? Tracklimits in de laatste ronde. Al met al een mooie race met een goed tempo en een ietwat ongelukkige laatste ronde.

Race 2, op de zondag was er veel publiek en veel sponsoren, de spanning was voelbaar maar het gevoel en de motorsetting was erg goed. Door de nieuwe regel moest Loris vanaf P11 starten, het plan was daarom: zo snel mogelijk naar voren rijden en zien weg te komen. We hadden hiervoor de setting ook iets aangepast. Het lukte bijna maar door de forse tegenwind kwam Loris niet weg uit de groep. De hele race zou het dus vechten worden en slim rijden. Aan het eind van de race leek het lastig te worden omdat Loris terugviel in de groep. Echter in de laatste sector reed hij perfect en kon met meer snelheid langs de buitenzijde rijden en zo richting GT-bocht naar P3 komen. Het laatste rechte stuk richting start finish kon Loris nog 1 rijder te pakken nemen en dus was een P2 in de thuis race een feit! Een podium in Assen is speciaal!

In de uitloop ronde wilde Loris natuurlijk de race vieren met het Nederlandse publiek, helaas werd hij echter aangereden door een rijder die niet goed op lette. Dit kostte hem de uitloop ronde en het ritje door victory lane omdat de motor te zwaar beschadigd was om verder te rijden. Jammer en totaal onnodig om zo tegen veel kosten aan te lopen. We hopen dat racecontrol hierin nog de juiste acties zal nemen. Gelukkig waren beide rijders wel ok en kon Loris wel van het podium genieten en een prachtige beker in ontvangst nemen.

Opa Gerard Meijerink,

Nadat het weekend in Assen met een volle buit punten en een glimlach op het gezicht werd afgesloten kregen we op zondag avond een zeer verdrietig telefoontje.  Op zondagavond 21 april is opa Gerard Meijerink ingeslapen. We zijn allen verdrietig hem te moeten missen maar ook dankbaar dat Gerard nu rust gevonden heeft. We houden ons vast aan de gedachte dat Gerard ons niet in het weekend wilde verlaten en van afstand aanwezig was bij de races in Assen. We gaan waardig afscheid van hem nemen.

Rijder aan het woord:

“ik ben heel erg blij met de tweede plaats in mijn thuis race, een mooi podium wat extra speciaal is. Ik had tijdens beide races het gevoel te kunnen winnen. Het had me dan niet uitgemaakt of het droog of nat zou zijn maar een droge baan is wel leuker voor het publiek. Ik sta er nu weer beter voor in de titelstrijd en de circuits die komen liggen me allemaal wel. We hadden veel sponsoren aanwezig, dat was spannend maar heeft me ook gemotiveerd, dank jullie!  Ik mag nog geen champagne openen op het podium maar ik heb er wel van genoten dus dat wil ik snel weer doen.

Ik zal opa erg gaan missen en dit podium is speciaal voor hem.

 

Met vriendelijke groet/ kind regards,

 

Loris en Barry Veneman