Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2024

19-21-juli World Super sport 300 Tsjechische

Met Loris Veneman 

supersport 300

IDM 26-28 Juli-Schleiz

Dylan Czarkowski in de 300 super sport

Thijs Westenberg in de supersport 600

23-25 aug IDC Oscherersleben Duitsland

IDC  600 supersport

met Maik duin en Julian Van Kalkeren 

gratis toegang

15 sep Europese .talentcup circuit Jerez-Angel Nieto

met Kiano Veiier

Maik Duin werkt in Spanje toe naar eerste race Dutch Supersport seizoen

Maik Duin start in 2024 in de Dutch Supersport klasse van het IDC op een Suzuki GSX-R 750 geprepareerd door Hoegee Suzuki Center. Zaterdag 6 april staat de eerste race op het programma op het TT Circuit Assen. Onlangs was Racing Team Rijssen met de 18-jarige Maik aan het testen in Spanje om zich voor te bereiden op de seizoensstart.

In overleg met Marc Hoegee van Hoegee Suzuki Center is besloten om dit jaar van start te gaan met een Suzuki GSX-R 750. De nieuwe motor is opgebouwd volgens het Next Generation reglement van de FIM, wat ook in het wereldkampioenschap Supersport en andere nationale kampioenschappen wordt gehanteerd. Begin maart was de motor klaar en is Racing Team Rijssen afgereisd naar het Circuit Ricardo Tormo in Valencia voor een voorjaarstest.

De eerste indruk met deze Suzuki was geweldig! Na vier maanden winterstop was het voor Maik erg fijn om weer op de motor te kunnen zitten en zijn gevoel weer terug te vinden. Omdat het een compleet nieuwe motor is, kreeg het team tijdens de test te maken met allerlei issues. Marc Hoegee en de teamleden hebben tijdens de driedaagse test keihard gewerkt en op de laatste dag waren alle problemen opgelost.

Racing Team Rijssen is ontzettend trots op alle sponsoren die ons ook dit jaar weer ondersteunen. En ook dank aan de nieuwe sponsoren die erbij zijn gekomen. Zonder al deze sponsoren is het racen voor Maik niet mogelijk. Deze week worden de racekuipen in de kleuren gespoten en voorzien van sponsorlogo’s, zodat alles er weer netjes bijstaat voor de eerste race die zaterdag 6 april wordt verreden op het TT Circuit Assen. De 18-jarige coureur kan 4 en 5 april nog trainen op het Drentse circuit om nog extra ritme op te doen en te werken aan de afstelling.
Allemaal bedankt en de koffie staat tijdens de racedagen klaar bij ons team; hopelijk tot ziens in Assen!

Kalender 2024
Ronde 1 – 6 april – TT Circuit Assen
Ronde 2 –27 april – TT Circuit Assen
Ronde 3 –18 mei – TT Circuit Assen
Ronde 4 – 12 & 13 juli – TT Circuit Assen
Ronde 5 – 23 t/m 25 augustus – Oschersleben (Duitsland

Ronde 6 – 7 september – TT Circuit Assen
Ronde 7 – 5 oktober – TT Circuit Assen

[de actiefoto bovenaan is van 2023]