Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2023 met dank aan Vechtdal TV
19-20-21-April World Super sport 300 Assen

Met Loris Veneman 

 Dylan Czarkowski  met een wildcard

supersport 300

21-April.Europese .talentcup .Misano-Italy

met Kiano Veiier

zaterdag 27 april IDC Assen

IDC  600 supersport

met Maik duin en Julian Van Kalkeren 

gratis toegang

IDM 3-4-5.mei /sachenring .Duitland

Dylan Czarkowski in de 300 super sport

Thijs Westenberg in de supersport 600

Succesvolle voorjaarstraining voor Julian in Valencia.

Vorige week zondag was het dan eindelijk zover. Julian zou vroeg in de ochtend met een aantal teamleden afreizen naar Valencia. Na een goede vlucht zijn ze even de binnenstad in geweest en ’s middags naar het circuit om alles op te bouwen. Maandag ochtend was het dan zover, Julian zou zijn eerste meters gaan maken met deze voor hem nieuwe machine op een baan die hij alleen van televisie/playstation kent.

Julian mocht deze ochtend beginnen in groep D. De 1ste sessie gebruikte hij om de baan en machine te leren kennen. Toen hij na de 1ste sessie binnenkwam was dit met een grote glimlach en zei hij:”die motor gaat hard joh”.
Julian wist de andere sessies steeds zijn tijden te verbeteren en hierdoor mocht hij de middag sessies zelfs in groep A starten. Een mooi compliment.

Dag 2
Na een goede nachtrust en geen lichamelijk ongemakken van dag 1 staan er vandaag weer 6 sessies op het programma. Het START- Racing team doet wat aanpassingen aan de motor o.a de vering wordt veranderd. Het overleg is prima tussen Julian en het team en de aanpassingen pakken dan ook goed uit. Julian gaat verder met de tijden waar hij gisteren mee geëindigd is en weet er bijna elke sessie weer wat af te halen.

Dag 3
De laatste dag alweer van het Valencia avontuur. Na nog nooit een meter op zo’n zware machine gereden te hebben hadden we wel verwacht dat hij meer last van zijn spieren zou hebben, niets is minder waar. Na de sessies heeft hij wel wat last van zijn liezen en armspieren, maar na een goede nachtrust is dit weer verdwenen. Uitgerust begint hij aan de laatste dag. Julian voelt zich goed op de Yamaha R6. Zo goed zelfs dat hij zijn tijd weer flink weet te verbeteren t.o.v van gisteren met maar liefst 1.7sec. Hij noteerde een hele mooie 1:40.6. 
Nu was het tijd om snel alles in te pakken zodat de vrachtwagen op tijd kon vertrekken. Want afgelopen zaterdag stond de teampresentatie op de agenda bij MC Nieuwleusen.

Teampresentatie
De trailer was rond de middag weer keurig op tijd voor de teampresentatie. De opkomst was top. Mooi om te zien dat zoveel mensen de motorsport een warm hart toedragen. Het team kwam aan het woord en ook Julian mocht zijn verhaal doen. Hij vertelde hoe hij ooit in de motorsport als 6 jarige jongen is begonnen bij de Race-Kids en wat hij afgelopen jaren gereden heeft om nu uiteindelijk zijn eerste meters gemaakt te hebben op de R6. Het was een succesvolle avond waarin we weer een aantal nieuwe leden aan de club van…. hebben mogen toevoegen.
We zijn dankbaar voor deze steun. Mocht u Julian nu ook willen steunen of u weet iemand die misschien hier wel interesse in kan hebben dan komen we graag in contact om de mogelijkheden te bespreken. Het budget om te starten is gelukt, maar om het seizoen ook daadwerkelijk af te kunnen maken zijn we nog druk mee bezig…..alle hulp is dan ook van harte welkom.

6 April staat de 1ste wedstrijd op het programma. Julian heeft hier heel veel zin in. De wedstrijden zijn gratis te bezoeken, u bent allen van harte uitgenodigd.

IDC Wedstrijdkalender
6 April Assen
27 April Assen
18 Mei Assen
12-13 Juli Assen
23-25 Aug. Oschersleben
7 Sept. Assen
5 Okt. Assen