Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2023 met dank aan Vechtdal TV
19-20-21-April World Super sport 300 Assen

Met Loris Veneman 

 Dylan Czarkowski  met een wildcard

supersport 300

21-April.Europese .talentcup .Misano-Italy

met Kiano Veiier

zaterdag 27 april IDC Assen

IDC  600 supersport

met Maik duin en Julian Van Kalkeren 

gratis toegang

IDM 3-4-5.mei /sachenring .Duitland

Dylan Czarkowski in de 300 super sport

Thijs Westenberg in de supersport 600

Beste Sponsoren en Racefans,

De afgelopen periode stond in het teken van de voorbereidingen richting de eerste race van het WK seizoen in Barcelona. Tijdens de winter hebben we jullie op de hoogte gehouden van de privé trainingen die we uitgevoerd hebben op de training motor maar nu zijn we eindelijk aan de slag met het team op de wedstrijd motor.

De trip die gepland staat voor maart in Spanje is intensief, we zijn gestart op het circuit van Aragon voor een 3-daagse test en daarna doorgereisd naar Alcarras voor een 2-daagse test. Inmiddels zijn we aangekomen in Barcelona waar we ons voorbereiden op de start van het eerste weekend. In totaal zijn we hiermee 2,5 week onderweg.

Aragon training: natuurlijk heeft Aragon een speciaal plekje gekregen, het is immers het eerste circuit waarop Loris een WK overwinning kon pakken. Nu starten we 2024 weer in Aragon, er is een verse motor opgebouwd en was het de eerste keer dat Loris met zijn nieuwe teamgenoot samen kon rijden. Dit jaar rijden we samen met Mirko Gennai, een Italiaanse rijder die afgelopen jaar derde geworden is in de eindstand. Mirko zijn bijnaam is “little man” en dat klopt wel behoorlijk, met 1.58 lengte en 58kg is het echt een klein mannetje, hij is 21 jaar en heeft veel ervaring in deze klasse. De klik tussen beide rijders is goed, zowel op als naast de baan.

De omstandigheden in Aragon waren de eerste 2 dagen lastig, er stond heel veel wind wat het rijden bijna onmogelijk maakte. Dag 1 stond in het teken van het inrijden van de nieuwe spullen, veel meer kon je met deze wind ook niet doen. De tweede en derde dag kon meer gebruikt worden voor het samenwerken onderling en de settingen van de motor. Aangezien we dit jaar opnieuw het seizoen zullen beginnen op hardere SC2 Pirelli banden hebben we hier ook op geconcentreerd. De derde dag in Aragon was de snelheid in orde en konden we de juiste tijden rijden die nodig zijn in de omstandigheden.

Na de training op Aragon zijn we doorgereisd naar Alcarras, een wat kleinere baan die vooral technisch is op rij gebied. Alcarras is geen WK baan maar wel een goede training baan en dan speciaal voor de lichtere motoren. Natuurlijk konden we in Alcarras wat sneller starten, we hoefden niets meer in te rijden en dat helpt. Dag 1 hebben we veel gebruikt om met Mirko samen te rijden, wennen aan elkaar en zorgen dat we elkaar helpen met de juiste slipstream. We hadden informatie ontvangen welke tijden we moesten rijden dus dat werd dan ook de doelstelling. Op dag 2 konden we nog een flinke stap maken, de omstandigheden waren goed en Loris kon de dag afsluiten met een 1.41.8 rondetijd. Hij was hiermee een fractie sneller dan Mirko en zat een tiende onder het rond record voor de Supersport 300 klasse op Alcarras.

WK Barcelona, na afloop van de test op Alcarras zijn we richting Barcelona gereden waar we op 22/23 en 24 maart de eerste WK race rijden. Nu hebben we een paar dagen om ons voor te bereiden op het WK. Omdat het de eerste race van het seizoen is zullen ook alle officiële foto momenten plaatsvinden welke beginnen op woensdag. Vanaf vrijdag beginnen we met trainen volgens het nieuwe schema. De Supersport 300 klasse heeft een nieuw schema met de vrije training en kwalificatie op vrijdag en daarna 2 keer een training en een race op zaterdag en zondag. Even wennen waarschijnlijk maar we zijn al bezig met het uitdenken van nieuwe strategieën.

In de bijlage een pdf-bestand van het nieuwe schema.

Rijder aan het woord,

 De testdagen met het team in Aragon en Alcaras zijn goed verlopen. 

Als team is er hard gewerkt, ook het samenwerken met Mirko Gennai ging goed. Al willen we natuurlijk wel allebei de snelste zijn. In Alcarras ging ik voor nieuw rond record en dat is gelukt. Nu zijn we inmiddels in Barcelona aangekomen en gaan we ons voorbereiden op het WK aankomend weekend. Maandag en dinsdag staat er fietsen en hardlopen op het programma, woensdag en donderdag staat in het teken van de media foto’s interviews en de trackwalk met het team.

Vrijdag is de vrije training en kwalificatie en dan gaat het echt beginnen, we zijn er klaar voor.

We zijn live te volgen op Eurosport 2 en www.worldsbk.com de samenvattingen worden uitgezonden op Ziggo-sport vanaf dinsdag na de raceweekenden.

Ook komen er een aantal sponsoren in Barcelona kijken dat is natuurlijk helemaal top, ik zie jullie daar en ga ontzettend mijn best doen!

 

De komende dagen zullen we wat meer beelden en video’s sturen, dan kunnen we ook de nieuwe designs presenteren. Hou uw mail en socials bij de hand.

 

Sportieve groet, Loris en Barry Veneman