Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2023 met dank aan Vechtdal TV
Opgave machinekeuring classic tt vrijdag 21 juni 2024

Op vrijdagavond 21 juni a.s. vindt er wederom een machinekeuring plaats in het centrum van Gramsbergen, we zullen rijdend vanuit het paddock richting Gramsbergen gaan en ook vanuit Gramsbergen weer over de openbare weg onder begeleiding terug rijden.

Vertrek zal zijn 18:45 uur vanaf het rennerskwartier in Anerveen.

Deelname is verplicht in motorpak, handschoenen, laarzen en helm dit ivm de veiligheid en de uitstraling.

Wilt u meedoen vul dan onderstaand formulier in, er zijn geen kosten aan verbonden.

Let wel dat deelname alleen bedoeld is voor motoren die ook op zaterdag aan de Classic TT  deelnemen.

Er is een maximum aantal deelnemers (max 40) ivm de verzekering, vol = vol

 

U kunt zich opgaven hiervoor via de onderstaande link:

 

Opgave machinekeuring

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Evert Noteboom

Secretaris stichting Eveno Racing

14-16 jun World Super sport 300 Italië

Met Loris Veneman 

supersport 300

IDM 21-23 juni Most. [CZ]

Dylan Czarkowski in de 300 super sport

Thijs Westenberg in de supersport 600

23 juni Europese .talentcup Circuit Autodromo Internacional Algarve

met Kiano Veiier

Vrijdag 12 juli zaterdag 13 juli IDC Assen

IDC  600 supersport

met Maik duin en Julian Van Kalkeren 

gratis toegang

 Harde crash voor Maik Duin na podiumstrijd in Assen

Maik Duin was volop in gevecht voor de tweede plaats in de Dutch Superport wedstrijd toen hij in de slotfase ten val kwam. De Racing Team Rijssen coureur had gedurende de voorlaatste racedag van het seizoen 2023 zijn persoonlijk record op het TT Circuit Assen tot meerdere keren toe aangescherpt. Een goede race met helaas een minder goede afloop. 

Zaterdag 16 september werd de voorlaatste ronde van het IDC kampioenschap verreden op het TT Circuit Assen. Een dag eerder had Maik Duin een testdag op het Drentse circuit waar hij nieuwe onderdelen en afstellingen kon proberen. De 17-jarige was zelf wat grieperig, maar ondanks dat was het gevoel met de motor erg goed en zat de snelheid er ook al goed in. Dit was zaterdag ook te zien tijdens de twee kwalificaties. Maik wist zowel in de eerste als in de tweede kwalificatie zijn persoonlijk record op het TT Circuit Assen te verbeteren. De Racing Team Rijssen rijder kwam tot 1’43.7. De top van het veld stond dicht bi elkaar, waardoor Maik zich ‘slechts’ – gezien zijn rappe tijd – als zesde wist te kwalificeren voor de Dutch Supersport race.

Maik had het gevoel dat er over een raceafstand meer in zat dan een zesde plaats. Dit liet de Suzuki-rijder ook zien in de wedstrijd. Maik kende uitstekende openingsronde en nestelde zich in de kopgroep. De jonge coureur streed volop voor de tweede plaats en wist zijn persoonlijk record op Assen opnieuw te verbeteren naar een 1’43.4. Maik reed na een aantal ronden op een derde plaats en wist het gaatje te dichten naar de tweede rijder. Helaas met nog tweeenhalve ronde te gaan ging het fout. In Bocht 9 kwam Maik hard ten val. De coureur uit Rijssen had veel last van zijn arm. Na een check in het ziekenhuis bleken er gelukkig geen breuken te zijn.

De motor was er minder goed vanaf gekomen. De Suzuki heeft enorm veel schade en dat gaat zowel qua werk als financieel nog een hele uitdaging worden om deze weer op te bouwen voor de IDC seizoensfinale van zaterdag 7 oktober. Dan staan er twee Dutch Supersport races in Assen op het programma. Maik na afloop: “De crash was enorm balen, want we waren zo goed onderweg. Ik wil heel graag Marc Hoegee bedanken voor de mogelijkheid om de nieuwe onderdelen te testen. Ook wil het team bedanken voor hun harde werk en natuurlijk al mijn sponsoren. We gaan ons uiterste best doen om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten op 7 oktober in Assen!”

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie