Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2023 met dank aan Vechtdal TV
Uitnodiging Rijderspresentatie

Uitnodiging Rijderspresentatie 

Vrijdagavond 8 Maart

Clubgebouw de Finish 

De Vaart 1    7783 dj  Ane

Het is aan het begin van de oprit richting Coevorden  [n34] 

Aanvang 20.30

8e race IDC 2023

Afgelopen weekend heb ik mijn 8e wedstrijd gereden in Oschersleben Duitsland. Weer een mooie stap kunnen maken en goede resultaten neergezet.

Vrijdag

Vrijdag stond er 1 vrijetraining op de planning maar we hadden wat extra trainingen bijgeboekt én ik heb nog een 2 uurs race gereden. In de vrijetrainingen moest ik eerst weer even de baan goed leren kennen maar de tijden waren al aardig goed. Toen was de 2 uurs race deze race was niet van het IDC maar van een andere organisatie de er ook aan het rijden waren. Een andere rijder uit het IDC kwam naar mij toe om te vragen of ik het leuk vond om mee te doen aan de 2 uurs race. Dit was ook de eerst keer dat ik mee ging doen aan zo’n soort race. De race was 2 uur lang dus om het half uur gingen we wisselen van rijder. Deze dag heb ik veel kunnen trainen en dat was wel fijn anders zouden we maar 1 vrijetraining hebben. Van de 54 deelnemende teams moesten we als laatste starten omdat we niet gekwalificeerd hadden. Van alle deelnemers Superbike en Supersport zijn we uiteindelijk als 11e geëindigd. In de supersport klasse als 4e.

Zaterdag

Ik had op zaterdag 2 kwalificaties. In de eerst kwalificatie voelde de motor goed aan en kon ik snelle tijden neerzetten. Uiteindelijk had ik p7. Toen kwam de tweede kwalificatie en mijn tijd weer wat kunnen verbeteren maar nog steeds een p7.

Zondag

Race 1. Ik had een goede start en zat in een mooi groepje te rijden voor p5 met nog 5 ronden te gaan maakt ik een grootte fout waardoor ik met 200 km per uur de grindbak in reed ik kon hem gelukkig nog overeind houden maar kwam wel als 11e weer op de baan. Uiteindelijk als 10e geëindigd.

Race 2. Ik zat er weer goed bij met de start maar in de eerste ronde maakte ik een rem fout waardoor ik terug viel na de 10e plek wel weer iemand kunnen inhalen maar het gat was te groot om terug te rijden naar andere rijders. Uiteindelijk als 9e geëindigd.

Dit weekend heb ik veel kunnen leren en we komen ieder weekend iets dichter bij de top. Nu op naar Assen over 2 weken voor een nog beter resultaat. Ik wil ook als mijn sponsoren en het team bedanken.