Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2024

19-21-juli World Super sport 300 Tsjechische

Met Loris Veneman 

supersport 300

IDM 26-28 Juli-Schleiz

Dylan Czarkowski in de 300 super sport

Thijs Westenberg in de supersport 600

23-25 aug IDC Oscherersleben Duitsland

IDC  600 supersport

met Maik duin en Julian Van Kalkeren 

gratis toegang

15 sep Europese .talentcup circuit Jerez-Angel Nieto

met Kiano Veiier

 

IDM 2023

Afgelopen weekend heb ik meegedaan aan het IDM in Assen. Nadat de resultaten in het IDC zo goed waren hadden we besloten om een gast wedstrijd mee te doen in het IDM kampioenschap.

 Vrijdag

Op vrijdag stonden er twee vrijetrainingen op de planning. Dit weekend reed ik op de motor van Klaas Oosterveen die hij beschikbaar stelde aan mij. In de eerste vrije training moest ik eerst erg wennen aan de motor, want het was een ouder model R6 en die rijd wel een stuk anders dan mijn eigen motor. Toen 10 minuten voor de tweede vrijetraining werd ik omgeroepen bij de race directie te komen en kreeg ik te horen dat ik niet met de motor meer mocht rijden omdat hij niet voldeed aan de homologatie. Door dit probleem miste ik de tweede vrijetraining maar moest ik ook een andere motor zien te vinden anders was het al een vroeg einde van het weekend. Maar gelukkig had ik Kor Veldman van EAB Racing mee als monteur en die had toevallig nog een motor mee en kon ik hierop gelukkig nog wel dit weekend rijden.

Zaterdag

Zaterdag had ik twee kwalificaties. In de eerste kwalificatie moest ik ook weer even wennen aan de motor omdat het weer een andere motor was dan de dag er voor. Maar toch nog een prima tijd kunnen neerzetten. Vervolgens de tweede kwalificatie, het had voor de kwalificatie nog geregent dus de curbs waren nog nat en er waren nog wat natte plekken op de baan. Tijden konden niet verbeterd worden maar ik heb wel weer wat meters kunnen rijden met de motor.

                                                 

Zondag

Op zondag had ik een korte warm-up sessie en twee wedstrijden. Ik was best gespannen voor de wedstrijd want het was mijn eerste IDM 600 wedstrijd. In de eerst wedstrijd heb ik mijn persoonlijk record kunnen verbeteren. Ik had een goede race maar met nog 3 roden te gaan had ik een klein probleem veroorzaakt waardoor de motor tussen twee versnellingen kwam waardoor ik even kort geen vermogen meer had en veel tijd verloor. Toen was race twee ik merkte in het begin van de race dat ik minder grip in mijn achterband had hierdoor kon ik niet mee in het groepje voor mij en heb ik ook niet mijn tijd kunnen verbeteren. Met nog een paar ronden te gaan viel diegene die voor mij reed erg hard en was er een rode vlag en was de race afgelopen.

Ik heb veel kunnen leren van dit weekend en wil Klaas Oosterveen, Kor Veldman, al mijn sponsoren en het team bedanken voor dit mooie weekend.