Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2023 met dank aan Vechtdal TV
Uitnodiging Rijderspresentatie

Uitnodiging Rijderspresentatie 

Vrijdagavond 8 Maart

Clubgebouw de Finish 

De Vaart 1    7783 dj  Ane

Het is aan het begin van de oprit richting Coevorden  [n34] 

Aanvang 20.30

Podium en achtste plaats voor Maik Duin tijdens IDC driedaagse

Maik Duin reed een uitstekende eerste Dutch Supersport race tijdens de IDC-driedaagse op het TT Circuit Assen. Na gestreden te hebben voor de overwinning finishte de Racing Team Rijssen rijder als derde op een natte baan. Tijdens de tweede race maakte Maik de meerdere dingen mee onderweg waardoor er niet meer mogelijk was dan een achtste plaats.

Afgelopen weekend – 21 t/m 23 juli – werd de IDC driedaagse verreden op het TT Circuit Assen. Voor de Dutch Supersport klasse waar Maik Duin in uitkomt stonden er twee wedstrijden op het programma. Het begon allemaal met de vrijdag toen er drie trainingen op het programma stonden. Na een vrije training was de eerste kwalificatie belangrijk, omdat het waarschijnlijk tijdens de tweede kwalificatie zou gaan regenen. De Racing Team Rijssen rijder kende uitstekende eerste kwalificatie. Maik wist zijn persoonlijk record op het TT Circuit Assen meerdere malen aan te scherpen. De 17-jarige coureur noteerde een 1’44.257 als beste tijd en was daarmee 0.555 seconde langzamer dan de pole position. Bij het begin van de tweede kwalificatie begon het te regenen, waardoor het voor de rijders niet mogelijk was om de tijd te verbeteren. Maik bleef daardoor staan op de vijfde plaats die hij na de eerste kwalificatie al innam.

De eerste race van zaterdagmiddag werd verreden op een natte baan. Maik voelde zich goed thuis in deze lastige omstandigheden. De Suzuki-rijder reed zich snel naar voren en kwam aan op de tweede plaats. Maik was volop in gevecht voor de overwinning, maar op een natte baan is een foutje snel gemaakt. Bij het aanremmen voor de eerste bocht gleed de achterkant wat weg waardoor hij de witte lijn raakte. Maik kon nog maar net op de motor blijven zitten, maar dit uitstapje kostte wel veel tijd. In het laatste deel van de race wist Maik zich weer op te werken naar een derde plaats, waardoor hij zijn goede race nog wel op het podium kon afsluiten.

Een dag later stond de tweede race op het programma. Maik had een geweldige start, want hij lag in de eerste bocht al derde. Door een klein technisch probleem kon de Racing Team Rijssen rijder niet zijn gebruikelijke tempo rijden en viel hij terug. De motor voelde anders aan en dit resulteerde erin dat Maik buiten de baan kwam. Vanaf een veertiende plek was Maik op weg naar voren toen een andere rijder naast hem crashte. Maik moest hierdoor opnieuw door de grindbak. De jonge rijder verloor opnieuw veel tijd, maar wist nog wel naar een achtste plaats te sturen. Meer zat er helaas na alle incidenten niet in.

Met nog vijf races te gaan staat Maik momenteel op een keurige derde plaats tijdens zijn debuutjaar in het Dutch Supersport kampioenschap. De volgende races staan van 1 t/m 3 september gepland in het Duitse Oschersleben. Het team gaat hard werken om het technische issue wat in de tweede race ontstond te verhelpen. Maik gaat er alles aan doen om zichzelf zo goed mogelijk voor te bereiden op het laatste deel van het seizoen 2023. Maik wil het team en alle sponsoren enorm bedanken voor hun steun. Tot over een maand na de races in Oschersleben!

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie