Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2023 met dank aan Vechtdal TV
Uitnodiging Rijderspresentatie

Uitnodiging Rijderspresentatie 

Vrijdagavond 8 Maart

Clubgebouw de Finish 

De Vaart 1    7783 dj  Ane

Het is aan het begin van de oprit richting Coevorden  [n34] 

Aanvang 20.30

Raceverslag Schleizer Dreieck – Walid Khan

Het vierde raceweekend in het IDM dit seizoen vond plaats op Schleizer Dreieck voor op de zondag 32.500 toeschouwers. 

Het raceweekend begon op vrijdag met koele temperaturen en wat regen tussen de vrije trainingen. De eerste vrije training verliep prima en kon ik een goede pace vinden. Ik behaalde de derde tijd met 1:37:832. Na de eerste training wist ik precies in welke sectoren ik mezelf kon verbeteren. Dit lukte ook in de tweede vrije training. Ik verbeterde mijn persoonlijke beste tijd naar 1:36:872. Dit was goed voor een vierde plaats.

De zaterdag bracht warmere omstandigheden. De eerste kwalificatie op zaterdag verliep prima. Helaas in de snelste ronde belandde ik op het eind in de drukte waardoor ik mijn snelheid niet kon houden in de laatste sector. Ik reed een tijd van 1:36:908 en dit was goed voor een vierde plek. De tweede kwalificatie ging goed en reed ik samen met een teamgenoot. We werkten goed samen en ik verbeterde mijn tijd naar 1:36:616 en dit zorgde voor een derde plek op de startgrid voor de races. 

We hebben in beide races hard gevochten. Iedereen wilde winnen. Dit zorgde voor twee spannende races.

In de eerste race kon ik goed startten en pakte ik in de tweede ronde de koppositie. Door een val van een andere coureur kregen we in de derde ronde een rode vlag. Even later zouden we opnieuw starten voor een sprintrace van 7 ronden.

Ook bij de herstart kwam ik goed weg en pakte ik vrijwel gelijk de koppositie weer. De laatste ronden van de race waren echter niet perfect waardoor ik in de laatste ronde de koppositie verloor en uiteindelijk als vierde over de finish kwam na een zeer spannende race.

In race twee op zondag kon ik leren van de eerste race. Wederom ging ik goed van start. Het bleef een spannend gevecht in de kopgroep. Ik bouwde in de laatste twee ronden een beslissend gat op wat de concurrentie niet meer kon dichten en won hiermee de race. Met deze overwinning nam ik ook de leiding in het kampioenschap. Het was een feestje om dit te kunnen vieren na de race met alle toeschouwers en het team.

Ik ben erg blij met zowel de overwinning op zondag, als de leiding in het kampioenschap maar ook op mijn ontwikkeling in het afgelopen weekend. Ik kijk met vertrouwen uit naar de komende races en zal alles blijven geven om voort te bouwen op de successen.

 

Vandaag, woensdag 26 juli, vertrek ik al weer naar het volgende race weekend op Autodrom Most, waarvoor ik een wildcard heb gekregen om mee te rijden in de WorldSSP300. Ook hier ga ik voor een goede prestatie. Ik wil jullie bedanken voor alle support en felicitaties.