Eveno Racing

Evenementen

opnames Classic TT 2023 met dank aan Vechtdal TV
Uitnodiging Rijderspresentatie

Uitnodiging Rijderspresentatie 

Vrijdagavond 8 Maart

Clubgebouw de Finish 

De Vaart 1    7783 dj  Ane

Het is aan het begin van de oprit richting Coevorden  [n34] 

Aanvang 20.30

Vrijdag:

De vrijdag verliep voor Kiyano redelijk naar wens zo meldde hij vrijdag aan het einde van de dag vanuit Portimão.

*Kiyano Veijer:* “Ik begon vrijdag al best wel goed, tijdens de eerste vrije training wist ik me namelijk goed te handhaven in een grote groep en verbeterde ik mijn eigen snelste tijd tot nu toe op het circuit al met een seconde. Later in de tweede run wist ik er nog eens een halve seconde af te snoepen. In de tweede vrije training wist ik meteen weer een goed groepje te vinden waar ik nogmaals sneller was. In het laatste deel van de sessie was het een beetje zoeken, maar al met al denk ik dat we met een goed gevoel terugkijken op de vrije trainingen hier en klaar zijn voor de twee zaterdag te verrijden kwalificaties. Ik heb er zin in en kijk er naar uit. Tot morgen.”

Zaterdag:

Groep A | Combi Q1-2 | P24 | 1:53.886 | +3,746

*Kiyano Veijer:* “Vanmorgen in de eerste kwalificatie heb ik eerst een aantal ronden alleen gereden, maar dat was lastig. De rondetijden waren dan ook niet zoals ik vooraf had gehoopt. Nadat we naar binnen waren geweest en een set nieuwe banden hadden gemonteerd ging opnieuw naar buiten. Na twee ronden kwam ik in een groep met snelle coureurs terecht en wist ik vervolgens een goede en veel snellere tijd op de klok te zetten. Vanmiddag in de tweede kwalificatie was het een stuk warmer en dan wordt het er niet makkelijker op om sneller rond te gaan. In het tweede deel van de sessie wist ik nog wel aan te pikken bij een paar snellere coureurs maar pushte ik vervolgens zelf te hard voor een nog snellere ronde, dat mislukte dus. Met P24 zullen we zondagochtend opnieuw in de Last Chance race moeten starten. Natuurlijk wil ik graag meer, maar er wordt hier zo hard gereden en voor

nu is nog even het belangrijkste dat ik zoveel als mogelijk leer. Ik kan zeggen dat dat vandaag zeker weer gelukt is. Op naar morgen, we gaan onze uiterste best doen en dan kijken we in de race hoever we komen.”

 

 

Zondag:

Last Chance race | P12 | +10,206

*Kiyano Veijer:* “Zoals gisteren gezegd moest ik vanmorgen in de Last chance race starten. Toen ik de pits uit reed en op schakelde slipte de koppeling enorm, maar op de startgrid was er helaas niet voldoende tijd om dit euvel nog te kunnen verhelpen. Het gevolg was dat mijn start slecht was omdat ik simpelweg niet goed van de plek kwam. Vervolgens wist ik in de eerste ronde wel een flink aantal plaatsen goed te maken, maar de aansluiting met de voorste groep was hierdoor meteen al verkeken. Daar baalde ik natuurlijk best wel van. Meer dan een twaalfde plaats zat er hierdoor niet in. Voor de rest was het opnieuw een leerzaam weekend. Veel geleerd en ik kan dan ook niet wachten tot het eerstvolgende raceweekend in Barce